home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένας ξεχωριστός προορισμός για λάτρεις του «εναλλακτικού» στην καρδιά του Ταΰγετου

Στο επίκεντρο της περιήγησης και της γαστρονομίας
Δυρράχι Αρκαδίας (4)

Το Δυρράχιο (ή Δυρράχι) Αρκαδίας επισκέφθηκαν μέλη και φίλοι των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης» και κατέγραψαν τόσο την αρχιτεκτονική όσο και την φυσική ιδιαιτερότητα του γραφικού αυτού χωριού που ο επισκέπτης και περιηγητής μπορεί να συνδυάσει περιήγηση και γαστρονομία.

Το χωριό βρίσκεται από τα αρχαία χρόνια, από την Κάθοδο των Δωριέων όπως αναφέρουν οι ιστορικοί, «σκαρφαλωμένο» σε υψόμετρο 840 μ., στο Αρκαδικό τμήμα του Ταΰγετου, στα όρια των Νομών Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Το γεγονός πως είναι ένα γραφικό χωριό ήσυχο και φιλόξενο που σου δίνει τη δυνατότητα της Διαμονής και του Παραδοσιακού φαγητού, της περιήγησης και της διάσχισης στην καρδιά του Ταΰγετου, το κάνει έναν μοναδικό προορισμό για λάτρεις του «εναλλακτικού».

Σε μικρή απόσταση από αστικά κέντρα της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας έχει φανατικούς φίλους και παραθεριστές τα καλοκαίρια.

Υπάρχει ξενώνας και παραδοσιακή ταβέρνα με καταπληκτικά εδέσματα. 

Με ξεναγό τον Παναγιώτη Θάνο πραγματοποιήθηκε περιήγηση και στο μοναδικό σε φυσικό κάλος Μονοπάτι των Μύλων.

Τον συντονισμό της δράσης είχε ο Γιάννης Λάσκαρης δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης και αποτελεί το δεύτερο μέρος του project για τη σύζευξη Φαλαισίας-Μεσσήνης. 

Στο ιστολόγιο «Δυρράχι Αρκαδίας: Θέλεις πάντα να επιστρέφεις» μπορείτε να δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό από το οδοιπορικό στο χωριό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis