home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μάχη με τη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό, την ώρα που σφύριζαν τα πλοία

Έπιασε τον σταυρό και τον έδινε στον καθένα με όσους ανταγωνίστηκε για να τον ασπαστούν
Θεοφάνεια στο Ναύπλιο

Μάχη με τα νερά της θάλασσας στο λιμάνι του Ναυπλίου έδωσαν όσοι έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό, το πρωί του Σαββάτου. Την ίδια ώρα εκατοντάδες κόσμου στην παραλία του Ναυπλίου με κατάνυξη παρακολούθησαν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Στη «μάχη» ξεχώρισε ο Μιχάλης Κορωναίος, ο οποίος έφτασε πιο γρήγορα στο σημείο που βρισκόταν ο Σταυρός και τον έπιασε με τα χέρια του, βγάζοντάς τον περιχαρής από το νερό. Αφού τον ασπάστηκε, άρχισε να τον δίνει στον καθένα με όσους ανταγωνίστηκε για να τον ασπαστούν επίσης. Κρατώντας τον ψηλά, έξω από το νερό κολύμπησε μέχρι την προβλήτα, ώστε να τον παραδώσει στον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο, που τον ευλόγησε.

Θεοφάνεια στο Ναύπλιο (6)
Θεοφάνια στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: Δ. Μπέκας
Θεοφάνεια στο Ναύπλιο (7)
Θεοφάνια στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: Δ. Μπέκας

Όση ώρα διαρκούσε αυτό, οι κολυμβητές ήταν περικυκλωμένοι από βάρκες και διάφορα σκάφη, ενώ τα πλοία που βρίσκονταν στο λιμάνι του Ναυπλίου σφύριζαν ασταμάτητα.

Θεοφάνεια στο Ναύπλιο (1)
Θεοφάνια στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: Δ. Μπέκας

Εκατοντάδες κόσμου, από το πρωί είχαν κατακλείσει το «Π» και την παραλία της πόλης (πασαρέλα) και με κατάνυξη, όπως επιβάλει η άγια αυτή ημέρα παρακολούθησαν την τελετή των Θεοφανείων.

Θεοφάνεια στο Ναύπλιο (2)
Θεοφάνια στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: Δ. Μπέκας
Θεοφάνεια στο Ναύπλιο (4)
Θεοφάνια στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: Δ. Μπέκας

Μέχρι και τις ταράτσες των γειτονικών πολυκατοικιών είχαν κατακλύσει πιστοί, για να παρακολουθήσουν την τελετή των Θεοφανείων.

Θεοφάνεια στο Ναύπλιο (5)
Θεοφάνια στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: Δ. Μπέκας

Νωρίτερα, τελέστηκε η θεία λειτουργία στην εκκλησία του Άγιου Αναστασίου και στη συνέχεια ακολούθησε πομπή με την Φιλαρμονική να παιανίζει, μέχρι το λιμάνι του Ναυπλίου.

Θεοφάνεια στο Ναύπλιο (3)
Θεοφάνια στο Ναύπλιο / ΦΩΤΟ: Δ. Μπέκας

Τις μοναδικές εικόνες από την κατάδυση του Τιμίου Σταρού, κατά τα φετινά Θεογάνεια στο λιμάνι του Ναυπλίου, αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό, ο Δημήτρης Μπέκας, που επέβαινε σε ένα από τα σκάφη που βρίσκονταν δίπλα στους κολυμβητές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis