home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επιτυχημένη συγκομιδή για την επιτραπέζια ελιά Κυνουρίας με το βλέμμα στο μέλλον

Ομάδα Παραγωγών Επιτραπέζιας Ελιάς Κυνουρίας: Η δημιουργία αποθηκευτικού χώρου και η στόχευση στη μεταποίηση
ελιές Καλαμάτας

Σε μια εποχή που η ελιά Κυνουρίας κατακλύζει την αγορά, η Ομάδα Παραγωγών Επιτραπέζιας Ελιάς Κυνουρίας ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της φετινής συγκομιδής, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην ποιότητα και τη διαμόρφωση της τιμής.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, Χρήστος Βλάχος, δήλωσε στην «Ύπαιθρος Χώρα»: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, με την τιμή να κινείται στα 2 ευρώ το διακοσάρι. Αυτό συνιστά μία καλή τιμή».

Η Ομάδα ξεκίνησε το 2017 με δώδεκα μέλη και έχει επιτύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Με γνώμονα τη συλλογικότητα και το συνεταιριστικό πνεύμα, η Ομάδα συνεχίζει να θέτει υψηλούς στόχους, σχεδιάζοντας προσεκτικά τα επόμενα βήματα.

Ο Πρόεδρος Χρήστος Βλάχος αναφέρεται: «Πιστεύουμε στη συλλογικότητα και προωθούμε το κατάλληλο συνεταιριστικό πνεύμα ώστε να στηρίξουμε την Ομάδα».

Ένα από τα κεφάλαια της επιτυχίας τους είναι η δημιουργία ενός κοινού αποθηκευτικού χώρου. Όπως επισημαίνει ο κ. Βλάχος. «Η δημιουργία της κοινής αποθήκευσης έφερε νέα ποιότητα στο αποθηκευμένο προϊόν, ανώτερη από τις προηγούμενες ατομικές αποθήκες».

Προς το μέλλον, η Ομάδα επικεντρώνεται στη μεταποίηση, αποφεύγοντας τις μεγάλες μεταποιητικές μονάδες. Ο κ. Βλάχος δηλώνει: «Σκοπεύουμε σε μια πρώτη ροδελοποίηση και άλλες μικρές εργασίες, για να έχουμε περισσότερους μήνες τον χρόνο διαθέσιμους για εργασία».

Τέλος, ο κ. Βλάχος επισημαίνει: «Η προοπτική της επιτραπέζιας ελιάς στην Αρκαδία είναι θετική, με αυξημένες φυτεύσεις και την ανάδειξη νέων ποικιλιών όπως η Καλαμών και η ελιά μαμούθ».

Η Ομάδα Παραγωγών συνεχίζει να διακρίνεται, προσφέροντας στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιότητας και ενισχύοντας την οικονομία της περιοχής. Μεταξύ των προκλήσεων και των ευκαιριών, η ελιά Κυνουρίας καλείται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην ελληνική αγορά.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis