home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Εκλέχθηκαν νέος πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας

Νέος πρόεδρος ο Μανώλης Σκαντζός – Τι ρόλο αναλαμβάνουν Μαργαρίτα Σπυριδάκου και Γιάννης Σιάτος
Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο Κυνουρίτης ιατρός Μανώλης Σκαντζός είναι ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, λαμβάνοντας 32 θετικές ψήφους, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά από τη Λαϊκή Συσπείρωση. «Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας υπερ-προσπάθεια. Θα πρέπει να τηρούμε αυστηρά τον κανονισμό. Εγγυούμαι, ότι, όλες οι φωνές θα ακούγονται» τόνισε μετά την εκλογή του.

Η θητεία του θα είναι για 30 μήνες, μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Η εκλογή έγινε με ανάταση του χεριού, κατόπιν φανερής ψηφοφορίας. Τον Μανώλη Σκαντζό πρότεινε η παράταξη του Δημήτρη Πτωχού.

Αντιπρόεδρος η Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Νέα αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, εκλέχθηκε η οδοντίατρος, Μαργαρίτα Σπυριδάκου απ’ την Λακωνία, που ήταν περιφερειακή σύμβουλος και στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Την κ. Σπυριδάκου πρότεινε η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη και έλαβε 43 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά (Λαϊκή Συσπείρωση) με την εκλογή της να περνά σχεδόν ομόφωνα.

Νέος γραμματέας ο Γιάννης Σιάτος

Η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη, πήρε το δικαίωμα να προτείνει τον γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Νέος γραμματέας, εκλέχθηκε ο Γιάννης Σιάτος (νέος περιφερειακός σύμβουλος) από την Κορινθία. Έλαβε 43 ψήφους (υπήρξαν και 2 λευκά απ’ την Λαϊκή Συσπείρωση).

Οι εκλογές για τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα, έγιναν και αυτές με φανερή ψηφοφορία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis