home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πλήθος κόσμου στην ορκωμοσία Μαλτέζου – «Σήμερα ξεκινάμε μια ανατροπή. Προτεραιότητα έχει ο δήμος, ο τόπος και οι άνθρωποι»

Όλα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Άργους Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου
Ορκωμοσία Μαλτέζου 13

Πλήθος κόσμου βρέθηκε μέσα αλλά και έξω από την αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος”, στο Άργος για την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Άργους Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου. «Σήμερα ξεκινάμε μια ανατροπή, ενώ προτεραιότητα έχει ο δήμος, ο τόπος και οι άνθρωποι. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη σωστή αρχή», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μαλτέζος.

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Πρόεδρων και των μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων έγινε από τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο.

Ορκωμοσία Μαλτέζου 2
ΦΩΤΟ: anagnostis.org

Παρόντες στην τελετή ήταν όλοι οι δήμαρχοι Αργολίδας, οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης ενώ ο Γιώργος Γαβρήλος έστειλε μήνυμα. Όλοι οι νεοεκλεγέντες κάθονταν πάνω στη σκηνή, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ενώ ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε την συμπόρευση Άργους και Ναυπλίου και μίλησε για συνεργασία των δύο δημάρχων και των δύο πόλεων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας, με τον Δημήτρη Καμπόσο να δίνει την σκυτάλη στον νέο Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζο.

Ορκωμοσία Μαλτέζου 10
ΦΩΤΟ: anagnostis.org

Η ομιλία του Γιάννη Μαλτέζου

Ο νέος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων πως «σήμερα ξεκινάμε μια ανατροπή, ενώ προτεραιότητα έχει ο δήμος, ο τόπος και οι άνθρωποι. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη σωστή αρχή, καθώς το πρώτο μέλημα είναι η καθημερινότητα του πολίτη».

«Θέλουμε και θα πετύχουμε έναν πράσινο δήμο», επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Μαλτέζος, ενώ έκανε λόγο για την χρήση έξυπνων εφαρμογών στο κινητό, για την πρόσβαση ΑΜΕΑ, αλλά και για την διευθέτηση του ζητήματος με τα αδέσποτα.

Όσον αφορά την ανάπτυξη, ανέφερε πως «το Άργος είναι ένας γίγαντας σε λήθαργο. Πόσοι από τους επισκέπτες των Μυκηνών ήρθαν Άργος;». Επίσης, «το ίδιο το Άργος, η Λέρνα, το Ηραίο είναι χώροι με τεράστια σημασία», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον τουρισμό σημείωσε πως «η ακτογραμμή παραμένει αναξιοποίητη και πρέπει να γίνει τουριστική αξιοποίηση της ορεινής Αργολίδας με ανάπτυξη και αξιοποίηση παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου», ενώ έκανε λόγο και για «την διαχείριση υδάτων και τη διευκόλυνση επενδύσεων για ενίσχυση παραδοσιακού εμπορικού χαρακτήρα της πόλης».

Ορκωμοσία Μαλτέζου 14
ΦΩΤΟ: anagnostis.org

Αναφέρθηκε ακόμα πως πρέπει να πραγματοποιηθούν «θεματικά φεστιβάλ ώστε να αποκατασταθεί η αίγλη του δήμου», ενώ μίλησε για μια «απόλυτα διαφανή διοίκηση ανοιχτή σε όλους χωρίς αποκλεισμούς, που θα σέβεται τη δημοκρατία. Διοίκηση που θα κάνει ανοιχτή και σύγχρονη την πόλη του Άργους».

Ορκωμοσία Μαλτέζου 16
ΦΩΤΟ: anagnostis.org

Τέλος, σημείωσε την δημιουργία think tank, αλλά και την συνεργασία με τους γειτονικούς δήμους, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους βουλευτές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis