home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παύλος Δαγρές: Έντονη αντίδραση στα όσα του καταλογίζει ο Σχίζας για τις φυλακές Τίρυνθας

Αποδεικνύεται με μάρτυρες και έγγραφα ο διορισμός του ως ιατρού των φυλακών, όπως τονίζει ο ίδιος – Τι απαντά για τη στρογγυλή σφραγίδα
Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

Την αντίδραση του ιατρού Παύλου Δαγρέ έχει προκαλέσει άρθρο του Δρ. Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Παναγιώτη Σχίζα στο οποίο εκφράζει προσωπικές του απόψεις και κρίσεις αναφορικά με τις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας.

Μεταξύ άλλων ο κος Σχίζας ανέφερε: «Ο κ. Παύλος Δαγρές έχοντας προηγούμενα με τη Διευθύντρια του καταστήματος και ενώ υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για την εμπλοκή του ως μάρτυρα υπεράσπισης σε πρώην συνάδελφο του και γιατρό της φυλακής που καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση και την οποία αντικατέστησε σε απουσία της και με χωρίς κανένα διορισμό του και καμία απόφαση του Υπουργείου, έμπαινε στην φυλακή και μάλιστα σε κατασκευασμένη στρογγυλή σφραγίδα».

Αναφορικά με τα όσα του καταλογίζει ο Π. Σχίζας, ο ιατρός Παύλος Δαγρές δήλωσε:

«1) Είναι δυνατόν κρατικός ιατρός του ΕΣΥ χωρίς να είναι διορισμένος να πηγαίνει αυθαίρετα στη φυλακή να κάνει ιατρείο και το Υπουργείου Δικαιοσύνης να δέχεται τις ιατρικές του γνωματεύσεις;

2) Ένα έγγραφο του νοσοκομείου Ναυπλίου της 28/8/2008 το οποίο ορίζει « ο ιατρός Π. Δαγρές κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων ετών είναι διορισμένος και καλύπτει ανάγκες της Δικαστικής και Αγροτικής Φυλακής Ναυπλίου και Τίρυνθας και είναι αποκλειστικός ιατρός της φυλακής».

3) Ο ιατρός Παύλος Δαγρές όπως δηλώνει εισερχόταν στις φυλακές νομίμως διότι αν ήταν μη νομίμως δεν θα του επέτρεπαν την είσοδο.

4) Οι κρατικές στρογγυλές σφραγίδες όλων των περιφερειακών ιατρείων κατασκευάζοντο τότε από το νοσοκομείο Ναυπλίου στο οποίο υπάγονται τα περιφερειακά ιατρεία. Σήμερα κατασκευάζονται από την ΣΤ’ ΥΠΕ.

Οι στρογγυλές κρατικές σφραγίδες παραμένουν εντός των ιατρείων όπως κάθε κρατική σφραγίδα παραμένει στα γραφεία των κάθε κρατικών υπηρεσιών.

Τέλος ο Δαγρές όπως δήλωσε θα καταθέσει στην Εισαγγελία τα έγγραφα του νοσοκομείου και του υπουργείου Δικαιοσύνης όπου αποδεικνύεται ο διορισμός του ως ιατρού των φυλακών και επιπλέον θα προτείνει για μάρτυρες τους: α) τον πρώην Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, τον κύριο Δράκο Περικλή με τον οποίο συνεργάστηκε ως ιατρός των φυλακών όταν ο Δράκος υπηρετούσε ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου. β) τον Τέως Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη με τον οποίο συνεργάστηκε ως ιατρός των φυλακών προτείνοντας λύσεις σε προβλήματα που αφορούσαν ιατρικά θέματα των φυλακών.

Γ) Επίσης θα καταθέσει τηλεοπτικό υλικό καναλιών μεγάλης εμβέλειας όπου καλείτο συχνά σε εκπομπές ως ιατρός των φυλακών και εξέφραζε τις απόψεις του για ιατρικά θέματα που αφορούσαν τους κρατούμενους των φυλακών».

Παύλος Δαγρές
Ο ιατρός Παύλος Δαγρές

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis