home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Π. Νίκας: Ανάγκη και υποχρέωση η συμπόρευση ανάμεσα σε Άργος και Ναύπλιο

Τι είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Άργους – Μυκηνών.
Μαλτέζος Άργος ορκωμοσία Νίκας (2)

Την ανάγκη και την υποχρέωση συμπόρευσης του Άργους και του Ναυπλίου επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, μετά την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου δημάρχου Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, στο Άργος, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μέγας Αλέξανδρος».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι προκειμένου να παραχθεί ουσιαστικό έργο είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των πτερύγων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μαλτέζος Άργος ορκωμοσία Νίκας (7)
Μαλτέζος Άργος ορκωμοσία Νίκας (5)

“Είμαστε περαστικοί από τις θέσεις εξουσίας, αυτό που έχει σημασία είναι ο τόπος και βεβαίως οι θεσμοί, που πρέπει οι αιρετοί -οι πολιτικοί γενικότερα- να σέβονται και να υπηρετούν χωρίς ιδιοτέλειες” υπογράμμισε ο Π. Νίκας. Τόνισε δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει “η απόλυτη συνεργασία μεταξύ του Άργους και του Ναυπλίου, προσπάθησα προσωπικά στην διάρκεια της θητείας μου για μια τέτοια συνεργασία. Το Άργος και το Ναύπλιο λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας στάθηκε στις δυσκολίες που κρύβει η θέση του δημάρχου, τόσο σε επίπεδο θεσμικό και αρμοδιοτήτων, όσο και στο επίπεδο διαχείρισης των ελάχιστων, όπως τόνισε, πόρων που η κεντρική εξουσία διαθέτει για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μαλτέζος Άργος ορκωμοσία Νίκας (3)
Μαλτέζος Άργος ορκωμοσία Νίκας (4)

Αναφερόμενος γενικότερα, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την Περιφέρεια έγινε ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει από πλευράς έργων, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων, στην επίλυση του προβλήματος με τα σκουπίδια, στο ήδη υλοποιούμενο οδικό έργο για την ασφαλή σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7, στην πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, αλλά και στα διάφορα έργα προστασίας των μνημείων.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του νέου δημάρχου και την εξαιρετική συνεργασία που είχε στην διάρκεια των τελευταίων 4 χρόνων με τον Γ. Μαλτέζο, αρχικά ως αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, αλλά και στη συνέχεια όταν ο περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας -και πλέον δήμαρχος Άργους – Μυκηνών- εξελέγη πρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ τον παρότρυνε να μην υποκύψει για κανέναν λόγο σε ενδεχόμενες πιέσεις.

Μαλτέζος Άργος ορκωμοσία Νίκας (1)
Μαλτέζος Άργος ορκωμοσία Νίκας (6)

Στην ορκωμοσία, την οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι δήμαρχοι Ναυπλίου Δημήτρης Ορφανός, Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis