home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η κρυφή βιογραφία μιας Γερμανίδας με Ελληνικές ρίζες

Ines Gramlich: “Δέκα χιλιάδες χρόνια είναι μια μέρα”
ines gramlich

Η Ines Gramlich γεννήθηκε στη Δρέσδη το 1961 και πέρασε εκεί τα παιδικά και νεανικά της χρόνια. Ως παιδί, έγραψε και ζωγράφισε πολλές ιστορίες.

Η κα Gramlich έχει ένα «πολυσύνθετο βιογραφικό» από βοηθός διοίκησης επιχείρησης και τραπεζική υπάλληλος έως σύμβουλος υγείας.

Έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τρία χρόνια, εργαζόμενη στη βιβλιοθήκη ενός δημοτικού σχολείου. Οι συζητήσεις με τα παιδιά την ενθάρρυναν να αρχίσει να γράφει ξανά. Για τα παιδιά έχει γράψει 7 ιστορίες για το ξωτικό Yasmin και τους φίλους της με το συνώνυμο Ines Sahti (Sahti σημαίνει φιλία στο Νεπάλ).

Το 2023, η Ines Gramlich δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα, Εκδόσεις Novum – “Δέκα χιλιάδες χρόνια είναι μια μέρα” (Zehntausend Jahre sind ein Tag).

Η ιστορία αφορά την Ίνα, η οποία πετάει στην Ελλάδα για να αγοράσει ένα σπίτι από μια εσωτερική παρόρμηση. Δεν έχει ιδέα για αυτό το ταξίδι, το ταξίδι της στον εαυτό της και τι θα βρει ξανά.

ines gramlich βιβλίο

Ο Γεώργιος, ένα «ανταρτόπουλο», στάλθηκε στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας για κομμουνιστική εκπαίδευση και κατάρτιση μετά τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Ήταν ερωτευμένος με δύο γυναίκες: τη Σπυριδούλα, μια Ελληνίδα, και τη Βαρβάρα, μια Γερμανίδα. Από αυτές τις σχέσεις προέρχονται τα ετεροθαλή αδέλφια Κωνσταντίνος και Ίνα… .

Εικόνες μνήμης της Ελλάδας και της Δρέσδης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εναλλάσσονται, διακοπτόμενα από την περίοδο του κορωνοϊού στην Ευρώπη – φάσεις συγκρούσεων, καταστολής, τραυματισμών και διαφωτισμού.

Η κυρία Gramlich είναι παντρεμένη, έχει μια κόρη και ζει στην Ελλάδα, στο Ναύπλιο και στη Γερμανία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis