home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το όνομα του Πέτρου Θέμελη παίρνει το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας

Μετονομάζεται το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας σε 10ο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας – Πέτρος Θέμελης, αποτελώντας φόρο τιμής στον αρχαιολόγο που ανέδειξε την αρχαία Μεσσήνη
10ο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας

Μετονομάζεται το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας σε 10ο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας – Πέτρος Θέμελης, αποτελώντας φόρο τιμής στον αρχαιολόγο που με το έργο του ανέδειξε την αρχαία Μεσσήνη.

Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος είχε προτείνει την αλλαγή του ονόματος, η οποία έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Παιδείας και έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η πρόταση του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Καλαμάτας

Η πρόταση του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Καλαμάτας αναφέρει τα εξής:

«Η σχολική κοινότητα του Πειραματικού – 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του καθηγητή Πέτρου Θέμελη.

Η Ελλάδα, η Μεσσηνία ευγνωμονούσα, αποχαιρετά με οδύνη τον ευπατρίδη, τον εξαίρετο αρχαιολόγο, τον χαρισματικό πανεπιστημιακό δάσκαλο.

1. Η εξωστρέφεια, προτεραιότητα του σχολείου μας που συμπίπτει με το όραμα του σπουδαίου αρχαιολόγου για άνοιγμα – κοινωνικοποίηση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων.

2. Το Πειραματικό – 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας είναι το μοναδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιοχή με σπουδαία μνημεία και περίφημους αρχαιολογικούς χώρους, και αν ευδοκιμήσει και γίνει δεκτή η πρόταση από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μας δίνει τη δυνατότητα, μας ανοίγει δρόμους για ανάληψη πρωτοβουλιών – δράσεων υλοποίησης προγραμμάτων στους αρχαιολογικούς χώρους με συνεργίες με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κάτω από την εποπτεία του οποίου λειτουργεί το σχολείο, αλλά και και με άλλους φορείς πολιτισμού (όπως Διάζωμα – Γ.Α. του Κράτους) κ.α.

3. Η μετονομασία της σχολικής μονάδας σε Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας – Πέτρος Θέμελης, η οποία αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο που ανέδειξε τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας σε όλη την υφήλιο, θα της προσδώσει κύρος και ειδικό βάρος

Ευχαριστούμε θερμά το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που συμπεριέλαβε στο ψήφισμα την πρόταση για μετονομασία της σχολικής μας μονάδας σε «Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας – Πέτρος Θέμελης»

Το Ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σε έκτακτη συνεδρίαση την 30η Οκτωβρίου 2023, ύστερα από την απώλεια του ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΜΕΛΗ, καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας, επιτίμου Δημότη Δήμου Καλαμάτας,

Ψηφίζει ομόφωνα

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του

Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία του

Να τιμηθεί με την ονοματοθεσία μιας οδού στην πόλη της Καλαμάτας

Να υποστηριχθεί η πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων του Πειραματικού 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας για την μετονομασία του Σχολείου σε «Πειραματικό 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας – Πέτρος Θέμελης»

Να τιμήσει με τον πιο πρόσφορο τρόπο τη μνήμη του εκλιπόντος για την προσφορά του στην Επιστήμη της Αρχαιολογίας, τον Πολιτισμό και τη Μεσσηνία

Την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

ΠΡΑΞΗ 10η Πρόταση για μετονομασία της σχολικής μονάδας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis