home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κόβουν δια ροπάλου το κάπνισμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Πρόστιμα και στους υπαλλήλους

Απομακρύνουν τα σταχτοδοχεία και μπαίνουν ειδικές σημάνσεις
τασάκι

Κόβουν δια ροπάλου το κάπνισμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με νέα απόφαση που εξέδωσε ο προϊστάμενος της ΕΥΔ του προγράμματος «Πελοπόννησος» Ψαράκης Αντώνιος, όπου πρέπει μεταξύ άλλων να απομακρυνθούν όλα τα σταχτοδοχεία αλλά και να αναρτηθεί η ειδική σήμανση ότι απαγορεύεται το κάπνισμα.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, καταρτίζεται Σχέδιο Ελέγχου Καπνίσματος και εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει άμεσα:

  • Να ενημερωθούν ενυπόγραφα όλοι οι υπάλληλοι για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας,
  • Να αναρτηθεί σήμανση περί της απαγόρευσης του καπνίσματος ανά γραφείο και στους διαδρόμους της υπηρεσίας,
  • Να αναρτηθεί σήμανση εξωτερικά της υπηρεσίας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών που προσέρχονται στην υπηρεσία πριν την είσοδό τους,
  • Να απομακρυνθούν τα σταχτοδοχεία,
  • Να αναρτηθεί σε εμφανές σημείο και ευδιάκριτα το τηλέφωνο αριθμού κλήσης καταγγελιών (1142).

Για την τήρηση και εφαρμογή των ανωτέρω και γενικά της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα  γραφεία της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου ορίζεται ως υπεύθυνος Σταθόπουλος Πέτρος, στέλεχος της Μονάδας  Γ’.

Το πρόστιμο

Σύμφωνα με τις παραπάνω αναφερόμενες διατάξεις, εκτός των πειθαρχικών κυρώσεων:

1. Στους παραβάτες υπαλλήλους που υπηρετούν στις υπηρεσίες επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

2. Στους παραπάνω οριζόμενους υπευθύνους επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για παραβάσεις όπως:

  • Μη κατάρτιση σχεδίου αποτροπής καπνίσματος και ορισμού υπευθύνων.
  • Έλλειψη ανάρτησης σήμανσης και λήψης λοιπών μέτρων αποτροπής (απομάκρυνση σταχτοδοχείων).
  • Απουσία ανταπόκρισης του υπευθύνου σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης.
  • Παράλειψη κλήσης των αρμοδίων Οργάνων Ελέγχου
  • Έλλειψη συνεργασίας με τα Όργανα Ελέγχου

Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης – υποτροπής το πρόστιμο θα διπλασιάζεται, ενώ θα πρέπει να εξοφληθεί εντός 15 ημερών.

Μπορείτε να δείτε όλη την απόφαση εδώ.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Αφήστε τους ανθρώπους να ενεργήσουν ελεύθερα και να αποφασίσουν αυτοί μόνοι τους αν θα καπνίσουν και που, να εκφραστούν και να εκφράσουν την θέλησή τους εφόσον δεν είναι ένοχοι απεναντίας αθώοι που καπνίζουν είτε είναι μέσα είτε είναι έξω. Επομένως αφού όποιος καπνίζει ακόμα και μέσα είναι αθώος για την πράξη του και όχι ένοχος προς τι η τιμωρία και προς τι το πρόστιμο και προς τι η φυλακή που υπάρχει εφόσον δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα; Κακώς ισχύουν φασιστικοί νόμοι στην χώρα μας όπως ο αντισυνταγματικός αντικαπνιστικός νόμος που τιμωρεί την αθωότητα των πολιτών αν ασκήσουν ένα από τα δικαιώματά τους να καπνίζουν εάν το κάνουν μέσα. Τέτοιοι παράλογοι και υπαγορευμένοι νόμοι αποτέλεσαν ξένα νομοθετικά πρότυπα που εισήγαγαν οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης από το Λονδίνο και κακώς έκαναν και κακώς τους το επέβαλαν, αφού τους το επέβαλε ο Π.Ο.Υ. Η υπαγόρευση των νόμων και του περιεχομένου ενός από αυτούς και ο εκβιασμός της τιμωρίας του νόμου για την επίτευξη ενός φτωχού σκοπού αποτελώντας την επιβίωση καθενός που καπνίζει και αρρώστησε μόνος του από αυτό χωρίς να επιτυγχάνεται έτσι δεν είναι λύση σε κανένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι πρέπει απεναντίας να είναι ελεύθεροι και όχι δεσμοδοτημένοι στην τήρηση κάποιας νομοθεσίας που υπαγορεύτηκε σε αυτούς από το κράτος χωρίς να αποτελεί κοινωνικό κανόνα. Αφού ο καπνιστής είναι αθώος και όχι ένοχος από τον καθένα που τον περιβάλλει και αυτό που κρίνει εκείνος μόνος του δεν πρέπει να τιμωρείται η πράξη του να καπνίζει εκεί που βρίσκεται από τον νόμο. Δεν πρέπει να εκβιαζόμαστε από τον νόμο την ώρα που ζούμε. Πρέπει να ζούμε ελεύθερα και να διαμεσολαβεί ο νόμος μόνο όταν διαφωνούμε μεταξύ μας εκεί όπου υπάρχει το δίκαιο. Ο αντισυνταγματικός και αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να καταργηθεί άμεσα από το κράτος και αν όχι μέσω δημόσιας ψηφοφορίας. Και όσοι τον έγραψαν και τον ψήφισαν και τον ευθύνουν χρειάζεται να τιμωρηθούν από το Σύνταγμα που δεν το τήρησαν.

  2. Κρατος εν κρατει οι απερχομενοι

    Κοπηκε προστιμο κ στο Δημο Αργους Μυκηνων προσφατα, σε προισταμενο που καπνιζει χρονια τωρα ασυστολα στο γραφειο του παρα τις παρατηρησεις απο υφισταμενους του, ειχε χρονια τωρα τον αερα της εξουσιας της απερχομενης δημοτικης αρχης κ την προστασια της!!!!!!!!! Πολυ σωστος ο νομος κ τα προστιμα να αυξηθουν.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis