home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Δράση ευαισθητοποίησης για τη βία κατά των γυναικών

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου.
Ευαισθητοποίηση βία γυναικών 2ο Λύκειο Ναυπλίου (1)

Η 25η Νοεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Με τη βαθιά επιθυμία να εξαλειφθεί κάθε μορφή βίας από τον κόσμο μας, την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου δράση σε συνεργασία με κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου.

Την εναρκτήρια δράση ευαισθητοποίησης, που διοργανώθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υλοποίησαν οι:

  • Παπαχρήστου Αικατερίνη και Ετοίμου Ελισσάβετ από το Κέντρο Υγείας Ναυπλίου,
  • Χριστίνα Δρακούδη από την 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου,
  • Τσαούση Θεοδώρα, Μητροπούλου Ελένη και Χριστοπούλου Αγγελική από το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης.
Ευαισθητοποίηση βία γυναικών 2ο Λύκειο Ναυπλίου (2)

Οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου, της 1ης ΤΟΜΥ Ναυπλίου και του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης, κατόπιν συναίνεσης των γονέων των παιδιών, αφού μίλησαν στα παιδιά για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών και τις παραμέτρους του, συνέχισαν απαντώντας σε ερωτήσεις των μαθητών και πλαισίωσαν το θεωρητικό υπόβαθρο με ομάδες εργασίας.

Η δράση ευαισθητοποίησης διακτινώθηκε στα τμήματα της Α΄και Β΄ Λυκείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν θέματα που αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις, πώς να διακρίνουν τις υγιείς σχέσεις και να διαχειρίζονται εκείνες στις οποίες ελλοχεύουν διάφορες μορφές βίας αλλά πώς και να προστατεύονται, όταν χρειάζεται, από φορείς της πολιτείας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis