home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ανησυχούν για τις εξαρτήσεις και για το μέλλον των κέντρων πρόληψης στην Αργολίδα

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων εκφράζει την έντονη ανησυχία για το μέλλον της πρόληψης απέναντι σε κάθε είδους εξαρτήσεις
Εξαρτήσεις

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων εκφράζει την έντονη ανησυχία για το μέλλον της πρόληψης απέναντι σε κάθε είδους εξαρτήσεις (οθόνες, τυχερά παιχνίδια, αλκοόλ, ουσίες), καθώς σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την ψυχική υγεία καταργούνται άρθρα σύμφωνα με τα οποία εξασφαλίζεται η ύπαρξη και η λειτουργία των κέντρων πρόληψης, όπως στην περιοχή της Αργολίδας το «ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ».

Όπως επισημαίνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων: «Τα κέντρα πρόληψης μένουν μετέωρα και δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση και το κάθε κέντρο θα πρέπει να αναζητά χρηματοδότηση από δήμους, ΕΣΠΑ, ιδιώτες.

Επίσης προβλέπεται η συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ μαζί με άλλες δομές σε ένα ενιαίο φορέα με κεντρική διεύθυνση, ενιαίο πλαίσιο δράσης και περιορισμένες αποκεντρωμένες υπηρεσίες, που σημαίνει ότι η επαρχία θα είναι υποστελεχωμένη. Στην ουσία καταργούνται οι δομές με την μορφή που γνωρίσαμε ως τώρα.

Και οι δυο φορείς λειτουργούν στην περιοχή μας αρκετά χρόνια και με τις δράσεις και τα προγράμματα που τρέχουν κάθε χρονιά στα σχολεία και στην κοινότητα, βοηθούν εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά.

Στα σχολεία του δήμου Ναυπλιέων, έχουμε την τύχη να ενημερωνόμαστε δωρεάν ως γονείς για πολλά θέματα από τις εξαιρετικές ημερίδες που διοργανώνει το «Ελπίδα ζωής» σε πολλά σχολεία και από το ΚΕΘΕΑ αντίστοιχα. Η βοήθεια τους είναι ανεκτίμητη.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο στόχος του νέου αυτού νομοσχεδίου αλλά και των αλλαγών που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, δεν είναι προς όφελος της κοινωνίας και όσων έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, δεν είναι οι ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν είναι οι ανάγκες των οικογενειών για δημόσια και δωρεάν Υγεία, αλλά το τσάκισμα των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας, Πρόληψης και Απεξάρτησης. Δεν ανταποκρίνονται στην δημόσια και δωρεάν Υγεία στην οποία έχουμε όλοι δικαίωμα πρόσβασης, αλλά στην υποβάθμισή της.

Στον αντίποδα του νομοσχεδίου το ΔΣ της Ένωσης είναι στο πλευρό των εργαζομένων, των οικογενειών και φίλων του ΚΕΘΕΑ καθώς και των εργαζομένων του κέντρου πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ ώστε να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις που περιλαμβάνονται στο επικείμενο νομοσχέδιο.

Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης και ψυχικής υγείας. Να στηρίξουμε τα παιδιά μας, τους γονείς, την κοινότητα. Γιατί μόνο η διαρκής ενημέρωση και η πρόληψη βοηθάει για να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες πτυχές τις κοινωνίας μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis