home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εκτός ελέγχου το αρδευτικό στην Αργολίδα

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς σχετικά με τα προβλήματα των ΤΟΕΒ

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Εκτός ελέγχου το αρδευτικό στην Αργολίδα
Ανάβαλος (2)

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς σχετικά με τα προβλήματα των ΤΟΕΒ και την τραγική κατάσταση του αρδευτικού ζητήματος στην Αργολίδα.

Ο κ. Πουλάς ζητά από τους Υπουργούς να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ΤΟΕΒ Αργολίδας όπως περιγράφονται σε σχετική επιστολή τους.

Η Αναφορά

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς προς τους Υπουργούς, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκη, Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ε. Αυγενάκη.

«Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτω ανοικτή επιστολή των Τ.Ο.Ε.Β. Αργολίδας στην οποία χαρακτηρίζουν την κατάσταση των αρδευτικών υποδομών του Αναβάλου και συνολικά του αρδευτικού ζητήματος του Νομού Αργολίδας ως εκτός ελέγχου.

Ειδικότερα, αναφέρονται στην υφαλμύρωση των υδάτων, στη δυσλειτουργία του κεντρικού αντλιοστασίου του Αναβάλου, στη στατική κατάσταση του φράγματος και του αντλιοστασίου καθώς και στις διαρροές στη μεταφορά του νερού μέσω της διαλυμένης διώρυγας που μπορεί να αγγίζει το 50% του νερού που αντλείται, γεγονός που επιβαρύνει οικονομικά τους ΤΟΕΒ και τα μέλη τους.

Επιπλέον, στην επιστολή τους επισημαίνουν το γεγονός ότι ο ΓΟΕΒ δεν έχει προσωπικό και χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και παράλληλα εκφράζουν την απόγνωσή τους για το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει, τις συνεχείς οχλήσεις και τα σχετικά έγγραφα που έχουν στείλει στην Περιφέρεια δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση και επίλυση των προβλημάτων τους.

Τέλος, μέσα σε αυτή την κατάσταση που βιώνουν εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την τήρηση των προϋποθέσεων της νέας ΚΑΠ όπως εξοικονόμησης νερού, ενέργειας, εκσυγχρονισμού εξοπλισμού ή εγκατάστασης φωτοβολταϊκών για συμψηφισμό ενέργειας και μείωση του κόστους καλλιέργειας.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis