home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στα χέρια της αστυνομίας οι οπλισμένοι ληστές που είχαν σκορπίσει τον τρόμο στην Ηλεία

Συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες σε βάρος αλλοδαπών και μια σε βάρος πεζού άνδρα
astynomia αστυνομία

 Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε περιοχές της Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, σε περιοχές της Ηλείας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας  Ειδικών Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας Κυλλήνης, τέσσερις ημεδαποί άνδρες και ένας αλλοδαπός.

Σε βάρος των μελών της συμμορίας σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν τρεις ακόμα ημεδαπούς άνδρες, συνεργούς των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η δράση της σπείρας

Από την ενδελεχή προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Πύργου προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι:

Στις 12/12/2023 αργά το βράδυ, σε περιοχή της Ανδραβίδας Κυλλήνης, έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κρατώντας όπλα, μαχαίρια και σιδηρολοστούς, μετέβησαν σε ισόγεια οικία, στην οποία διαμένουν αλλοδαποί εργάτες γης και με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή των όπλων, αφαίρεσαν από οκτώ αλλοδαπούς το χρηματικό ποσό των (6.390) ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα και ενδύματα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Στις 13/12/2023, τα ξημερώματα, σε περιοχή του Πηνειού, τα μέλη της συμμορίας, διέρρηξαν με λοστό οικία αλλοδαπού άνδρα, στον οποίο άσκησαν σωματική βία και με την απειλή όπλων και μαχαιριών, του αφαίρεσαν 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, οι από τους συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, διέπραξαν ακόμη δυο ληστείες και πιο συγκεκριμένα:

Στις 13/12/2023 τα ξημερώματα, σε περιοχή της Ηλείας, προσέγγισαν ημεδαπό άνδρα που κινούταν πεζός και με την απειλή μαχαιριών, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.

Στις 26/11/2023, σε περιοχή της Ηλείας, μετέβησαν σε αγροικία που διέμεναν δυο αλλοδαποί άνδρες και με την απειλή όπλων και την άσκηση σωματικής βίας τους αφαίρεσαν συνολικά 190 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis