home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

650 μόνιμες προσλήψεις για Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων – Όλη η προκήρυξη

Η προθεσμία αιτήσεων και υποβολής δικαιολογητικών για τις προσλήψεις στην Πυροσβεστική αρχίζει την Τρίτη 19-12-2023 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 29-12-2023
Πυροσβέστες

Στην πρόσληψη 650 μόνιμων στελεχών θα προχωρήσει η Πυροσβεστική με πανελλήνιο διαγωνισμό. Ειδικότερα, το Πυροσβεστικό Σώμα προκηρύσσει διαγωνισμό για ιδιώτες, επταετούς θητείας ως «Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων».

Η προθεσμία αιτήσεων και υποβολής δικαιολογητικών για τις προσλήψεις στην Πυροσβεστική αρχίζει την Τρίτη 19-12-2023 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 29-12-2023 (μη συμπεριλαμβανομένων αργιών και Σαββατοκύριακου).

Η κατανομή των θέσεων στην Πυροσβεστική

Οι 650 νέες επί θητεία οργανικές θέσεις και κατανέμονται ως εξής:

  • Πυροσβεστικό Τεχνικό Προσωπικό – 620 θέσεις
  • Πυροσβεστικό Επιστημονικό Προσωπικό (Δασολόγοι – Δασοπόνοι) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με γνωστικό αντικείμενο Δασολογίας ή Δασοπονίας ή τίτλου ανώτατης τυπικής εκπαίδευσης αναγνωρισμένου από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή κατόχου αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων Δασολόγου από το ΑΤΕΕΝ – 30 θέσεις
Προσλήψεις πυροσβεστική

Σημειώνεται ότι με ΦΕΚ που εκδόθηκε χθες Τετάρτη (13/12), προβλέπεται αύξηση στα όρια ηλικίας για συμμετοχή στην προκήρυξη της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, οι οι Πυροσβέστες Εποχικής Απασχόλησης και οι κάτοχοι πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με γνωστικό αντικείμενο Δασολογίας ή Δασοπονίας ή τίτλου ανώτατης τυπικής εκπαίδευσης αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή το ΑΤΕΕΝ, ή κατόχου αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων Δασολόγου από το ΑΤΕΕΝ,
πρέπει να μην έχουν υπερβεί το τριακοστό πέμπτο (35ο) έτος της ηλικίας τους (αντί 31 που ίσχυε).

Οι υποψήφιοι ειδικότητας Πυροσβεστικού Τεχνικού Προσωπικού, δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το εικοστό όγδοο (28ο) έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής (ήτοι να έχουν γεννηθεί από την 01/01/1995 και μεταγενέστερα).

Τα μόρια

Οι υποψήφιοι της ειδικότητας Α’ – Πυροσβεστικό Τεχνικό Προσωπικό μοριοδοτούνται σύμφωνα με τα κάτωθι κριτήρια ως ακολούθως:

  • Πέντε (5) μόρια στον υποψήφιο που έχει υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ως έφεδρος Αξιωματικός ή στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά.
  • Πέντε (5) μόρια στον υποψήφιο που είναι κάτοχος του πτυχίου της Σχολής Αλεξιπτωτιστών ή Υποβρύχιου καταστροφέα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν υποψήφιος διαθέτει και τα δύο ανωτέρω πτυχία, λαμβάνει συνολικά πέντε (5) μόρια.
  • Τρία (3) μόρια* στον υποψήφιο που είναι γονέας πολύτεκνης οικογένειας, δύο (2) μόρια στον υποψήφιο που είναι γονέας τριών τέκνων, ενάμιση (1,5) μόριο στον υποψήφιο που είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας και ένα (1) μόριο στον υποψήφιο που είναι τέκνο τρίτεκνης οικογένειας. Αν στο πρόσωπο του υποψηφίου συντρέχουν περισσότερα του ενός κριτήριου προσμετράται μόνο ο μεγαλύτερος αριθμός μορίων.
  • Τέσσερα (4) μόρια στον υποψήφιο που απασχολήθηκε ως πυροσβέστης εποχικής απασχόλησης στο Π.Σ. για κάθε αντιπυρική περίοδο. Ως αντιπυρική περίοδος λογίζεται, οποιοδήποτε κατ’ έτος χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ο υποψήφιος απασχολήθηκε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία δεν έχει καταγγελθεί από το Π.Σ. Εφόσον στο πρόσωπο πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης συντρέχει και η ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη, λαμβάνει μόνο τα μόρια της παρούσας περίπτωσης, χωρίς να προσμετρώνται σε αυτόν και τα μόρια της παραγράφου στ’ (εθελοντές) της παρούσης.
  • Τρία (3) μόρια στον υποψήφιο που έχει την ιδιότητα του εθελοντή του Π.Σ. και τουλάχιστον τριετή συνολική πραγματική Υπηρεσία.
  • Τέσσερα (4) μόρια στον υποψήφιο που απασχολήθηκε ως δασεργάτης και κατέχει συνολικά τουλάχιστον ενενήντα (90) ένσημα υπό την ιδιότητα αυτή. Ως δασεργάτες νοούνται οι απασχολούμενοι σε εργασίες υλοτόμησης, μετατόπισης και φόρτωσης δασικών προϊόντων – Ρητινοσυλλέκτες
  • Δύο (2) μόρια στον κάτοχο άδειας ικανότητας οδήγησης κατηγορίας C ή/και D. Εφόσον ο υποψήφιος κατέχει και τις δύο ως άνω άδειες, λαμβάνει συνολικά δύο (2) μόρια. Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την απαιτούμενη διαδικασία για έκδοση άδειας οδήγησης, λαμβάνουν την προβλεπόμενη μοριοδότηση με την προσκόμιση προσωρινής άδειας οδήγησης, (φωτοαντίγραφο) που βρίσκεται σε ισχύ και δεν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων (4) μηνών από την έκδοσή της, σύμφωνα με τα άρθρα 42-47 του ν. 4663/2020 (Α’ 30).
  • Πέντε (5) μόρια στον κάτοχο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με γνωστικό αντικείμενο Δασολογίας ή Δασοπονίας ή τίτλου ανώτατης τυπικής εκπαίδευσης αναγνωρισμένου από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή κατόχου αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων Δασολόγου από το ΑΤΕΕΝ.

Οι υποψήφιοι της ειδικότητας Β’ – Πυροσβεστικό Επιστημονικό Προσωπικό μοριοδοτούνται ως ακολούθως σύμφωνα με τα εξής κριτήρια:

  • βαθμό τίτλου Σπουδών,
  • Τις περιπτώσεις α’ έως ζ’ της παραγράφου 1 του παρόντος Κεφαλαίου Ε’.

Η συνολική βαθμολογία για κάθε υποψήφιο πολλαπλασιάζεται επί τον συντελεστή εκατό (100).

Όλα τα έγγραφα που χρειάζονται

Αναρτάται η Προκήρυξη Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την πρόσληψη εξακοσίων πενήντα (650) Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων επταετούς (7ετους) θητείας (Π.Δ.Ε.) στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2024.

  • Δείτε την προκήρυξη διαγωνισμού εδώ.
  • Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για συμμετοχή στο διαγωνισμό (εκτυπώσιμη) εδώ.
  • Οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης εδώ.
  • Οι διευθύνσεις των ΔΙΠΥ(Ν) παράδοσης των δικαιολογητικών ανά νομό εδώ.
  • Έντυπο εξουσιοδότησης εδώ.
  • Διευκρίνηση για Εθελοντές υποψηφίους εδώ.
  • Βεβαίωση Ιατρού για συμμετοχή στις αθλητικές δοκιμασίες εδώ.
  • Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (εκτυπώσιμο) εδώ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis