home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω… είμαι εγώ» στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω… είμαι εγώ» για τους μαθητές της Γ τάξης
Δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας

Το Κέντρο Πρόληψης «Ελπίδα Ζωής» και ο ΟΚΑΝΑ συνεργάστηκαν με το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας για μια ακόμα σχολική χρονιά. Το πρόγραμμα με θέμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω, είμαι εγώ» για τους μαθητές της Γ τάξης, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023.

Οι μικροί μαθητές μέσα από παραμύθια, ζωγραφική, κατασκευές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα, που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους. Το πρόγραμμα, διάρκειας 7 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων, στόχο έχει την βιωματική προσέγγιση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως αυτοεκτίμηση, αποδοχή- έκφραση –διαχείριση συναισθημάτων και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί η μοναδικότητας του καθενός μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα». Έγινε προσπάθεια να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης, στην ποικιλία και τις αιτίες που τα προκαλούν. Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού και μοιράστηκαν τις ικανότητες τους με τους συμμαθητές τους, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα υλοποίησε το στέλεχος του Κέντρου Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis