«Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω… είμαι εγώ» στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω… είμαι εγώ» για τους μαθητές της Γ τάξης

Το Κέντρο Πρόληψης «Ελπίδα Ζωής» και ο ΟΚΑΝΑ συνεργάστηκαν με το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας για μια ακόμα σχολική χρονιά. Το πρόγραμμα με θέμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω, είμαι εγώ» για τους μαθητές της Γ τάξης, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023.

Οι μικροί μαθητές μέσα από παραμύθια, ζωγραφική, κατασκευές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα, που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους. Το πρόγραμμα, διάρκειας 7 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων, στόχο έχει την βιωματική προσέγγιση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως αυτοεκτίμηση, αποδοχή- έκφραση –διαχείριση συναισθημάτων και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί η μοναδικότητας του καθενός μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα». Έγινε προσπάθεια να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης, στην ποικιλία και τις αιτίες που τα προκαλούν. Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού και μοιράστηκαν τις ικανότητες τους με τους συμμαθητές τους, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα υλοποίησε το στέλεχος του Κέντρου Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγος.

Σχόλια

ktimatologio 300x250

Ευχές για τις γιορτές

ebea efxes xristougenna 2025 2026
poulas καρτα2026 new
xatzinikolaou efxes2025
mantzounis efxes xristou2025
efxes fragkioudakis 2024 2025
karta labrou xristoygenna2025
kemp banner
newsletter banner anagnostis