home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πύλος: Είδη πρώτης ανάγκης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πύλου, παρέλαβε χθες ανθρωπιστική βοήθεια
Ύπατη Αρμοστεία

O Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πύλου, παρέλαβε χθες ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής προστασίας, εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας του OHE (UNHCR) για τους πρόσφυγες και το προσωρινό κέντρο υποδοχής που λειτουργεί στην περιοχή.

Το πρόσφατο ναυάγιο της Πύλου με τους 600 νεκρούς μετανάστες μπορεί να δοκίμασε τις αντοχές της διεθνούς κοινότητας αλλά περισσότερο δοκίμασε τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας που έδειξε άμεσα την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό της, με την δημοτική αρχή να καταβάλει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ιδρύθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1950, με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με εντολή να καθοδηγεί και να συντονίζει τη διεθνή δράση για την προστασία των προσφύγων και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων. Κύριο μέλημά της είναι να διασφαλίζει ότι κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να ζητήσει άσυλο και να βρει ασφάλεια σε μια άλλη χώρα, με την προοπτική εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων, όπως είναι ο εθελοντικός επαναπατρισμός κλπ. Έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να ξαναρχίσουν επιτυχώς τη ζωή τους κι έχει τιμηθεί δύο φορές με το Νόμπελ Ειρήνης, το 1954 και το 1981.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis