home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το ακίνητο του ΜΙΝΙΟΝ «ξαναζεί» ως ένα σύγχρονο και περιβαλλοντικά φιλικό έργο (Βίντεο)

Έλαμψε ξανά η καρδιά της Αθήνας – Το ΜΙΝΙΟΝ επιστρέφει φωτεινότερο από ποτέ
Κτήριο Πατησίων Αθήνα παλιό ΜΙΝΙΟΝ (18)

Το εμβληματικό κτήριο που στέγαζε το πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ επιστρέφει φωτεινότερο από ποτέ, συμμετέχοντας στον εορταστικό στολισμό της πρωτεύουσας. Η ολοκλήρωση του έργου το 2024 θα δώσει νέα πνοή στην καρδιά της Αθήνας.

Το νέο, «πράσινο» κτήριο, με υψηλές προδιαγραφές και με σεβασμό προς το περιβάλλον έχει καταγράψει συνολική εγκατεστημένη ισχύς του φωτισμού χαμηλότερη ακόμα και από την απαίτηση του LEED (2.2 W/m2), ενώ έχει τοποθετηθεί ειδικός αισθητήρας, ο οποίος θα σβήνει το φωτισμό των όψεων όταν υπάρχει επαρκές φυσικό φως. Ενδεικτικό και αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε τμήμα της όψης του κτηρίου, καταναλώνει τόση ενέργεια όση ένα συμβατικό οικιακό κλιματιστικό!

Αν και ο φωτισμός του ΜΙΝΙΟΝ συμπίπτει χρονικά με την εορταστική περίοδο, πρόκειται να διατηρηθεί, αποτελώντας τη μόνιμη φωταγώγηση του κτηρίου και αναπόσπαστο μέρος της νέας εικόνας της Αθήνας για όλο το έτος.

Το αναγεννημένο, κτήριο των οδών Πατησίων, Βερανζέρου, Δώρου και Σατωβριάνδου, που «κουβαλά» αναμνήσεις ετών, θα φιλοξενεί γραφεία και καταστήματα, ενώ σε αυτόνομο κτήριο επί των οδών Δώρου και Σατωβριάνδου, θα δημιουργηθούν κατοικίες.

Tο ακίνητο του ΜΙΝΙΟΝ «ξαναζεί» ως ένα σύγχρονο και περιβαλλοντικά φιλικό έργο, με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα και καταναλώσεις. Εκτός από το ότι αποτελεί ένα εμβληματικό κτήριο, που όμως παρέμενε κλειστό επί 25 χρόνια, είναι ο συνδετικός κρίκος της πλατείας Ομονοίας και του άξονα της Πατησίων, με κύριο τοπόσημο το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Με την επαναλειτουργία του, μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες απουσίας από τη ζωή της Αθήνας, το ΜΙΝΙΟΝ επανέρχεται με νέα εικόνα, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβίωση του κέντρου της πόλης.

Βίντεο: Michael Miller

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis