home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ραντεβού με την Ελληνική Μυθολογία στο Πεκίνο μέσω της τεχνολογίας MR

Συναντώντας μερικούς ξεχωριστούς «Έλληνες φίλους» σε ένα εμπορικό κέντρο της Κίνας (Βίντεο)
Κίνα Ελληνική Μυθολογία mr τεχνολογία (1)

Ραντεβού με μερικούς ξεχωριστούς «Έλληνες φίλους» στην Κίνα. Ο λόγος για ένα γκαλά ψηφιακής τέχνης Ελληνικής Μυθολογίας, στο κέντρο του Πεκίνου, όπου ο κόσμος μπορεί να δει τους θεούς και τους ήρωες της Ελληνικής Μυθολογίας και να αλληλεπιδράσει μαζί τους μέσω της τεχνολογίας MR, δηλαδή της μικτής πραγματικότητας.

Το MR (Μικτή πραγματικότητα) είναι ένας συνδυασμός VR (Εικονική πραγματικότητα) και AR (Επαυξημένη πραγματικότητα). Το MR διαθέτει συγχρονισμό μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αγγίζουν και να μετακινούν εικονικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας τα χέρια τους.

Κίνα Ελληνική Μυθολογία mr τεχνολογία (3)

Οι παραπάνω τεχνολογίες είναι γνωστές συλλογικά ως cross reality – εκτεταμένης πραγματικότητας – (XR). Αν και πρόκειται για κάτι εικονικό, δίνεται μεγάλη έμφαση στο πραγματικό περιβάλλον.

Βέβαια αν κάποιος θέλει να ζήσει αυτή την εμπειρία που ζωντανεύει την Ελληνική Μυθολογία στα μάτια του θεατή, θα πρέπει να μεταβεί στο Πεκίνο, καθώς κανείς δεν έχει σκεφτεί να πράξει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. Οι Κινέζοι μας έβαλαν τα γυαλιά…

Το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis