home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Α. Πουλάς: Μεγαλύτερη αυτονομία και κοινωνική ευημερία για τους ηλικιωμένους μας

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ανδρέας Πουλάς παραβρέθηκε στην ημερίδα με θέμα : «Καλύτερη υγεία στην 3η και 4η ηλικία για την πρόληψη της αναπηρίας»
Πουλάς Ημερίδα Επίδαυρο

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ανδρέας Πουλάς παραβρέθηκε στην  ημερίδα με θέμα: «Καλύτερη υγεία στην 3η και 4η ηλικία για την πρόληψη της αναπηρίας» που διοργάνωσε  ο Δήμος Επιδαύρου  στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία».

Στον χαιρετισμό του ο Ανδρέας Πουλάς τόνισε τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αποτελει ημέρα υπενθύμισης ότι πρέπει να  συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής,  την  εξασφάλιση  προσβασιμότητας, ίσων ευκαιριών, σεβασμού  της διαφορετικότητας και την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία.

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο ζουν σήμερα με κάποια μορφή αναπηρίας, στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο. Μεγάλο ποσοστό αυτών ανήκουν στην τρίτη και στην τέταρτη ηλικία.

Πουλάς Ημερίδα Ατομα με Αναπηρία

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τον πλέον γερασμένο πληθυσμό – 5η θέση παγκοσμίως. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν σήμερα στη χώρα μας ποσοστό 19% του πληθυσμού και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2030 περίπου το 30% του πληθυσμού. Το γεγονός της γήρανσης του πληθυσμού, προκαλεί πολλά προβλήματα ιατρικά, κοινωνικά, οικογενειακά, οικονομικά, ασφαλιστικά, κ.ά. που θα προσλάβουν εκρηκτικές διαστάσεις στις προσεχείς δεκαετίες.

Για τους λόγους αυτούς  κρίνεται απολύτως αναγκαία η στήριξη και η προώθηση από την Πολιτεία των διαφόρων κοινωνικών δομών και προγραμμάτων, όπως η Βοήθεια στο Σπίτι,  το πρόγραμμα Κοινωνικής Μέριμνας, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων.

Με βασικό σκοπό να  εξασφαλίσουμε όρους αξιοπρεπούς και υγιούς διαβίωσης, την βελτίωση της ποιότητας ζωής και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία και κοινωνική ευημερία για τους ηλικιωμένους μας.

Πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο Επιδαύρου για την διοργάνωση της ημερίδας, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.»

Πουλάς Ημερίδα Άτομα με Αναπηρία

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis