home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Λέξεις που συνθέτουν ένα γράμμα» από την Κατερίνα Γραμματικού στο Άργος

Πεζοποιήματα γραμμένα με ροή συνείδησης που μοιάζουν με ραψωδία. Στίχοι συνθέτουν εσωτερικά γράμματα, χωρίς απαραίτητα να σταλούν σε κάποιον αποστολέα
Παρουσίαση Κατερίνας Γραμματικού Δαναός (4)

Η Κατερίνα Γραμματικού παρουσίασε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου τα πεζοποιήματα «Λέξεις που συνθέτουν ένα γράμμα», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός», στο Άργος.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

  • Ευάγγελος Ρέντας, Ψυχολόγος BA, MA, Συστημικός Ψυχοθεραπευτής.
  • Δήμητρα Καραχοτζίτη, Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Αρρήτη Κεχαγιά.

Αρρήτη Κεχαγιά
Δήμητρα Καραχοτζίτη
Ευάγγελος Ρέντας

Τα πεζοποιήματα της Κατερίνας Γραμματικού

Πεζοποιήματα γραμμένα με ροή συνείδησης που μοιάζουν με ραψωδία. Στίχοι συνθέτουν εσωτερικά γράμματα, χωρίς απαραίτητα να σταλούν σε κάποιον αποστολέα.

Η αυτόματη γραφή του κειμένου, λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά στην γραφή και ίσως στο ανάγνωσμά του, μιας και οι λέξεις μπορούν και μεταμορφώνουν τα συναισθήματα και να αλλάζουν την ψυχική σύσταση.

Παρουσίαση Κατερίνας Γραμματικού Δαναός (2)

Η συγγραφέας

Kατερίνα Γραμματικού γεννήθηκε στο Αργολικό Ναυπλίου. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκεστη Διοίκηση τουριστικών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πολύτιμες γνώσεις απόκτησε στα εργαστήρια κινηματογράφου, φωτογραφίας, θεάτρου, πεζού λόγου και δημιουργικής γραφής. Η επίσημη συγγραφική της πορεία ξεκίνησε στο bookstars, με ένα βιβλίο για την εκπαίδευση ενηλίκων, τομέας όπου εργάστηκε για χρόνια και κατόπιν με τον εναλλακτικό οδηγό για την Πελοπόννησο “Στα βήματα του Φειδιππίδη με ξεναγό τον Παυσανία”.

Από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων “ΡΟΜΠΕN” και από τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ κυκλοφορεί το μυθιστόρημα “Μικρές πλάνες” ενώ διαθέσιμα στο διαδίκτυο βρίσκονται θεατρικά της έργα όπως το Lenenstraum και το ebook “Αυτόπτες μάρτυρες σε μια γευσιγνωσία”.

Παρουσίαση Κατερίνας Γραμματικού Δαναός (3)
Παρουσίαση Κατερίνας Γραμματικού Δαναός (1)
Κατερίνα Γραμματικού Άκης Ντάνος

Κατερίνα Γραμματικού- Άκης Ντάνος

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis