home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Ανήλικοι δεν σταματούσαν να κλέβουν καταστήματα στο κέντρο της πόλης

Γνώριμοι στις αρχές οι Ρομά δράστες – Συνελήφθη ένας 16χρονος και αναζητείται ένας 15χρονος.
Ανήλικοι παραβάτες

Στην εξιχνίαση αλλεπάλληλων κλοπών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε καταστήματα στην Καλαμάτα, προχώρησε η Αστυνομία. Ως  δράστες ταυτοποιήθηκαν δυο ανήλικοι Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται ότι άνοιγαν τα καταστήματα προκαλώντας κατά τη διάρρηξη ουκ ολίγες ζημιές. Και οι δυο ήταν γνώριμοι στις αρχές έχοντας ποινικό μητρώο από το 2018.

Ήδη συνελήφθη ένας 16χρονος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος στο Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων Βόλου ενώ αναζητείται από τις αρχές και ένας 15χρονος.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία:

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην Καλαμάτα.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,  ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν ανήλικο ημεδαπό.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται και 2 ημεδαπές, ηλικίας 54 και 53 ετών, αντίστοιχα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ανήλικος είχε διαπράξει 2 κλοπές σε καταστήματα στην Καλαμάτα το χρονικό διάστημα από 16.10.2023 έως 20.10.2023, ενώ μαζί με τον έτερο ανήλικο είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε καταστήματα στην Καλαμάτα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 25.11.2023 έως 26.11.2023, διέπραξαν συνολικά 4 περιπτώσεις κλοπών και 2 απόπειρες αυτών, σε καταστήματα στην Καλαμάτα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.210 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis