home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Συνάντηση στελεχών του ΚΚΕ με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος, δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στην προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι, οι γονείς, ο κόσμος που στηρίζει αυτήν την προσπάθεια για να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο
ΚΕΘΕΑ Συνάντηση ΚΚΕ

Συνάντηση με τους εργαζόμενους και εκπροσώπους του συλλόγου οικογένειας και φίλων του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο στο Ναύπλιο, πραγματοποίησαν τα μέλη της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ Βασίλης Μπαβέλλας και Εμμανουήλ Αγγελική και ο Κώστας Γκόνης δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ναυπλίου.

Στη συζήτηση κυριάρχησε η ανησυχία όλων μπροστά και στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ), όπου στην ουσία πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος, δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στην προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι, οι γονείς, ο κόσμος που στηρίζει αυτήν την προσπάθεια για να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο.

Ένα νομοσχέδιο, όπως δήλωσαν, που “στόχο δεν έχει ούτε την ανάπτυξη της πρόληψης, ούτε τη θεραπεία, ούτε την ουσιαστική κοινωνική επανένταξη.  Η εξέλιξη αυτή εκπορεύεται αποκλειστικά από την πολιτική «κόστος – όφελος» και είναι κομμάτι της «αντιναρκωτικής» πολιτικής της ΕΕ, την οποία έχουν πιστά υπηρετήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις στη χώρα μας βάζοντας η καθεμία το λιθαράκι της στην υποστελέχωση και στην υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης και των Θεραπευτικών Προγραμμάτων, στην αθώωση της χρήσης, ανοίγοντας όλο το προηγούμενο διάστημα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση, αλλά και τη συγχώνευση δομών και προγραμμάτων.

Με την έλευση του ΕΟΠΑΕ μπαίνουν στο στόχαστρο της υποβάθμισης της ουσιαστικής λειτουργίας τους προγράμματα με «δείγματα γραφής» στη θεραπεία και την επανένταξη. Προγράμματα όπως το ΚΕΘΕΑ, το «18ΑΝΩ», το «ΑΡΓΩ», το «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», ο «ΙΑΝΟΣ», θα υποχρεωθούν να αλλάξουν «φιλοσοφία».

Η ανάπτυξή τους δεν θα σχετίζεται άμεσα – όπως τόσα χρόνια λειτουργούν – με τις ανάγκες της κοινότητας ή της εξέλιξης της τοξικοεξάρτησης, αλλά θα καθορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας αστικής πολιτικής που λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους του χώρου (εργασιακά δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις, επιστημονική εξέλιξη πάνω στο πεδίο των εξαρτήσεων κ.ά.).

Πιθανή εξέλιξη θα είναι ακόμα και το «πάντρεμα» της θεραπείας και της πρόληψης με ΜΚΟ, οδεύοντας με όλο και πιο γοργά βήματα στο χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν απεξάρτησης, με το ΝΠΙΔ να βασίζεται όχι μόνο στην κρατική χρηματοδότηση, αλλά όλο και περισσότερο σε προγράμματα με ημερομηνία λήξης (π.χ. ΕΣΠΑ), σε χορηγίες και προοπτικά ακόμα και σε νοσήλιο από τους ίδιους τους αποδέκτες, όπως δείχνει και η πείρα από χώρες της ΕΕ.

Το ΚΚΕ έχει σταθερό μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά, στις εξαρτήσεις και στον τρόπο ζωής που συμβολίζουν. Μέτωπο ιδεολογικό – πολιτικό – επιστημονικό. Δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα των εξαρτήσεων «φοβικά», αλλά έχει σταθερή θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά που εδράζεται πρώτα και κύρια στον ίδιο τον χαρακτήρα της κοινωνίας για την οποία παλεύει, μια κοινωνία όπου ο άνθρωπος και οι ανάγκες του έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην οικονομική της βάση, όσο και σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Στις σημερινές συνθήκες προβάλλει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων, ασκώντας έντονη κριτική στην κυρίαρχη πολιτική, στην οποία πρυτανεύει η «μείωση της βλάβης». Διεκδικεί πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη και έρευνα, οι οποίες θα συνδέονται με μια λεπτή κόκκινη γραμμή, που είναι οι αιτίες του φαινομένου.

Το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του θα πρωτοστατήσει για:

  • να διαφυλαχτεί ο δημόσιος, δωρεάν χαρακτήρας των προγραμμάτων που υπάρχουν στη χώρα μας και η φυσιογνωμία τους
  • για τη στελέχωση όλων των δομών με επαρκές μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
  • για νέες δομές που έχει ανάγκη η χώρα σε όλη την επικράτεια
  • για πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση των προγραμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • για να διαφυλαχτεί το συνεχές της θεραπείας για τους χρήστες και τις οικογένειές τους
  • για Ενιαίο Θεσμικό Πλαίσιο για τα Κέντρα Πρόληψης”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis