home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑρκαδίαΚοινωνίαFeatured

Δικαστικός Καλλικράτης: Μετά την Τρίπολη κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας θα πάει σε Άργος και Ναύπλιο

Το κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας συλλέγει στοιχεία και στο τέλος θα γνωμοδοτήσει στο αρμόδιο Υπουργείο.

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου είχε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους δικαστών και δικηγόρων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νέου δικαστικού Καλλικράτη.

Το κλιμάκιο, πραγματοποιεί επιτόπιες επαφές, σε διάφορες πόλεις, ώστε να ενημερωθεί για τα δεδομένα και τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να προχωρήσει σε γνωμοδότηση, επί του σχηματισμού του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας.

Οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας, του Ειρηνοδικείου και των Δικηγόρων της Τρίπολης, για τα δεδομένα (γεωγραφικά, οικονομικά, διοικητικά, πληθυσμιακά, κτιριακά).

Οι άνθρωποι της Τρίπολης, παρέθεσαν στοιχεία για τα λειτουργικά και τα πραγματικά δεδομένα των Δικαστηρίων της Αρκαδίας.

Κατέθεσαν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και ζήτησαν την έδρα του νέου Περιφερειακού Εφετείου της Πελοποννήσου, εάν το Σχέδιο του Δικαστικού Καλλικράτη προχωρήσει όπως έχει διαρρεύσει.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα που εκτέθηκαν υπέρ της Αρκαδικής πρωτεύουσας ήταν πως« η Τρίπολη, είναι έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι στο κέντρο αυτής, συνδέεται με την Αθήνα και τις λοιπές πόλεις της Περιφέρειας, με άριστο οδικό δίκτυο. Επισκευάζει το εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, ετοιμάζει το Χώρο Ιστορικής Μνήμης, στα υπόγεια του Δικαστηρίου, διαθέτει χώρους για να στεγαστούν οι λοιπές δικαστικές δομές».

Ωστόσο υστερεί από την Καλαμάτα στο πληθυσμιακό και στο κτιριακό.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή, θα επισκεφθεί ακόμα το Άργος και το Ναύπλιο.

Το κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας συλλέγει στοιχεία και στο τέλος θα γνωμοδοτήσει στο αρμόδιο Υπουργείο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button