home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αποκαλυπτήρια προτομών για δύο γενναίους ανθρώπους της Πελοποννήσου

Αποκαλυπτήρια της προτομής για τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα στην Πουλίτσα και για τον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα στην Τρίπολη
Προτομές Πελοπόννησος

Στα αποκαλυπτήρια των προτομών δύο ανθρώπων που αποτελούν παραδείγματα θάρρους, αυταπάρνησης, υψηλής αίσθησης του καθήκοντος και ανιδιοτελούς αγάπης στην πατρίδα, θα παραστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Δεκεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας

Συγκεκριμένα, το ερχόμενο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν -παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου– τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, στην Πουλίτσα, του Δήμου Βέλου – Βόχας, στην Κορινθία.

Τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τον πιο πάνω δήμο της Κορινθίας.

Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας

Την ερχόμενη Κυριακή 10 του μήνα, στις 11 το πρωί, θα γίνουν στην Τρίπολη τα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεαρού Αρκάδα αεροπόρου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν το Phantom F-4 με το οποίο πετούσε συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας, φέτος τον Ιανουάριο.

Η εκδήλωση θα γίνει σε χώρο κοντά στις εγκαταστάσεις της 124 ΠΒΕ, στην διασταύρωση των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Μίκη Θεοδωράκη, στην Τρίπολη, τον οποίο παραχώρησε και διαμόρφωσε ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου -στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Τρίπολης-, ανέλαβε την διαδικασία για την φιλοτέχνηση της προτομής του νεαρού αεροπόρου, ενώ από την πλευρά του ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας διέθεσε και διαμόρφωσε τον χώρο στον οποίον αυτή θα τοποθετηθεί.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis