home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

31.233 νέοι ψηφιακοί υδρομετρητές στο Δήμο Κορινθίων

Η εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών θα παρέχει ακρίβεια μετρήσεων και τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στις υπηρεσίες να έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή μέτρηση κατανάλωσης

Στο δήμο Κορινθίων ξεκίνησε η εγκατάσταση 31.233 ψηφιακών υδρομετρητών. Με χρηματοδότηση για έργα ύδρευσης, ύψους 9,6 εκ ευρώ που εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” .

Οι υδρομετρητές που είναι εγκατεστημένοι στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου είναι παλαιάς τεχνολογίας και με πολλά προβλήματα λειτουργίας. Η εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών θα παρέχει ακρίβεια μετρήσεων και τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στις υπηρεσίες να έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή μέτρηση κατανάλωσης.

Ψηφιακού Υδρομετρητές Κόρινθος
Ψηφιακού Υδρομετρητές Κόρινθος

Με τους νέους μετρητές:

  • Θα εντοπίζονται άμεσα οι διαρροές δικτύου ή εντός οικίας.
  • Θα εντοπίζονται άμεσα οι βλάβες έτσι ώστε η υπηρεσία να αναλαμβάνει το συντομότερο την επανόρθωσή τους διότι θα υπάρχει τηλε-διαχείριση και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο της υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Κορίνθου .
  • Θα αποφεύγονται ή θα εντοπίζονται πολύ γρήγορα κακόβουλες ενέργειες στο δίκτυο ή παραβίαση ή καταστροφή στους υδρομετρητές.
  • Θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση νερού από διαρροές και κλοπές .

Η αποτελεσματική διαχείριση του νερού για ύδρευση και άρδευση και η διαφύλαξή της ποιότητας του αποτελούσε και αποτελεί πάντα προτεραιότητα της παρούσας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου.

Ψηφιακοί υδρομετρητές Κόρινθος
Ψηφιακοί υδρομετρητές Κόρινθος

Το έργο έχει ενταχθεί στο σχέδιο έξυπνη πόλη με την ευρύτερη έννοια του όρου που υλοποιείται και περιλαμβάνει τα νέα φωτιστικά led , τα ψηφιακά υδρόμετρα την ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου που βρίσκεται σε προσυμβατικό έλεγχο στο ελεγκτικό συνέδριο , το ψηφιακό μουσείο του οποίου η σύμβαση υπογράφεται άμεσα , το πρόγραμμα smart cities που σύντομα αναμένεται η απόφαση έγκρισης του, ύψους 1,6 εκ € από το ΕΣΠΑ 2021-2027 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξυπνες στάσεις, έξυπνες διαβάσεις , διαβάσεις ΑΜΕΑ , διαθεσιμότητα στάθμευσης κτλ.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis