home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Προφυλακίστηκε ο πασίγνωστος τράπερ – Αποδέχεται εμπλοκή μόνο στην έκρηξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη

Ο 28χρονος τράπερ ισχυρίζεται ότι ήταν αυτός που φρόντισε να μην τραυματιστεί γυναίκα που βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της στην Ερμιόνη
Σπασμένο ΑΤΜ

Μόνο τη συμμετοχή του στη διάρρηξη του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Ερμιόνη στις 2 Δεκεμβρίου, παραδέχεται ο 28χρονος τράπερ, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Ο κατηγορούμενος για σωρεία διαρρήξεων ΑΤΜ δήλωσε «ντροπή» για την «αξιόποινη συμπεριφορά» του και ζήτησε «συγγνώμη» από το «κοινωνικό σύνολο». Δεν κατάφερε όμως να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα καθώς αμέσως μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του ως συνεργοί του.

Ειδικότερα, ο 28χρονος έδωσε σήμερα εξηγήσεις στην ανακρίτρια για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της έκρηξης από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της διακεκριμένης οπλοκατοχής, της προμήθειας-κατοχής εκρηκτικών υλών, της πλαστογραφίας με χρήση, του εμπρησμού από κοινού, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας, άσκοπων πυροβολισμών και της παράνομης κατοχής όπλου-πυρομαχικών.

Παραδέχεται μόνο την ανατίναξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη

Με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια από τις παραπάνω κατηγορίες που του αποδόθηκαν δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο την εμπλοκή του στη διάρρηξη του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Ερμιόνη την 02/12/2023.

Αντίθετα ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή μου με οποιονδήποτε τρόπο στις υπόλοιπες πράξεις, όπως αυτές περιγράφονται στο σε βάρος του κατηγορητήριο.

«Μπες μέσα επειδή θα προκληθεί ζημιά»

Όσο αφορά την έκρηξη σε ΑΤΜ στην Ερμιόνη αναφέρει: «Η περίπτωση για την οποία αποδέχομαι την εμπλοκή μου αφορά στην έκρηξη που έλαβε χώρα την 02/12/2023 και ώρα 04:30 στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας το οποίο βρισκόταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη του καταστήματος με την επωνυμία «ΧΡΩΜΑΤΟΔΟΜΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΟΕ» επί της συμβολής της Επαρχιακής Οδού Κρανιδίου – Ερμιόνης και της Επαρχιακής Οδού Ερμιόνης-Γαλατά στην Ερμιόνη Αργολίδας. Ο βασικός μου ρόλος και πρωταρχικός μου σκοπός ήταν να διασφαλίσω ότι δεν θα κινδυνεύσει η ανθρώπινη ζωή και η ακεραιότητα κανενός ανθρώπου».

Ο 28χρονος επικαλείται μάλιστα, καταθέσεις δυο γυναικών για να αποδείξει το βάσιμο του ισχυρισμό του. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι θέλοντας να προστατεύσει γυναίκα που είχε βρεθεί στο σημείο της είπε να μπει στο σπίτι της γιατί θα γίνει ζημιά: «Θέλοντας λοιπόν να την προστατεύσω της είπα να μπει μέσα στο σπίτι καθώς θα λάμβανε χώρα η έκρηξη διαβεβαιώνοντας ότι εκείνη την στιγμή δεν θα κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή και καμία περιουσία ανθρώπου. Γι’ αυτό και όπως αποδεικνύεται δεν τραυματίστηκε κανένας άνθρωπος από αυτήν την πράξη μου και δεν προκλήθηκε καμία ζημία στο συγκεκριμένο σπίτι γιατί ακριβώς η έκρηξη ήταν άκρως ελεγχόμενη».

«Δεν έχω καμία σχέση με τις υπόλοιπες πράξεις»

Αντίθετα, ο 28χρονος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην απόπειρα διάρρηξης στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας την 22/09/2023, σε έκρηξη στο Πεταλίδι την 04/10/2023, σε διάρρηξη με έκρηξη στην Ανδραβίδα την 06/10/2023, σε διάρρηξη με έκρηξη στο Λούρο Πρέβεζας την 07/11/2023 και στην απόπειρα διάρρηξης στην παραλιακή οδό Πάλαιρου Αιτωλοακαρνανίας.

«Δεν έχω καμία σχέση με τις υπόλοιπες πράξεις και δη με όσες υπάρχει χρήση όπλου! Δεν μπορεί άλλωστε να σταθεί στην δοκιμασία της λογικής το επιχείρημα εγώ να είμαι αυτός που πυροβολεί στην θέα των αστυνομικών στην περίπτωση στο Αίγιο, αυτός που κρατάει το όπλο στην περίπτωση στο Πεταλίδι μπροστά σε έναν απλό πολίτη, αυτός ο οποίος σηκώνει το πιστόλι στον ουρανό στην περίπτωση της απόπειρας διάρρηξης στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας, ενώ στην υπόθεση στην Ερμιόνη στην οποία συνελήφθην στα πλαίσια του αυτοφώρου είμαι αυτός που φροντίζω να μην τραυματιστεί η γυναίκα που βρίσκεται στο σπίτι της μαζί με τον σύζυγό της και βγαίνει στα μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει ηρεμώντας την και λέγοντάς της ότι όλα είναι καλά και να μπει μέσα επειδή θα προκληθεί ζημιά» ισχυρίστηκε ακόμη ο 28χρονος για να καταλήξει: «Δεν μπορεί λοιπόν, μέσα σε τρεις μήνες να μεταμορφώνομαι από έναν στυγνό πυροβολητή σε έναν ευαίσθητο άνθρωπο».

Με πληροφορίες από protothema.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis