home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία ζητά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

Δηλώνει τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, την Παρασκευή 8/12, στις 10πμ, στην πύλη του νοσοκομείου
Κινητοποίηση για το νοσοκομείο Ναυπλίου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας ζητά άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας και δηλώνει τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, την Παρασκευή 8/12, στις 10πμ, στην πύλη του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους υγειονομικούς όλης της χώρας και του νομού, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και της ίδιας της λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας.

Η κυβέρνηση προκειμένου να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τα νοσοκομεία αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους εργαζομένους, προβαίνει σε παράταση-κοροϊδία, εντείνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την εργασιακή ανασφάλεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεγυμνώνει τις υγειονομικές μονάδες και να καθιστά ολόκληρες περιοχές έρμαια των ιδιωτικών ιατρείων, κέντρων και κλινικών.

Στο ήδη υποβαθμισμένο «σκηνικό» των δημόσιων δομών υγείας που συνθέτουν οι ελλείψεις προσωπικού και τεχνικών μέσων,καθώς και των απαρχαιωμένων κτηριακών εγκαταστάσεων, έρχονται να προστεθούν ξυλοδαρμοί, πυροβολισμοί, ύβρεις και απειλές, όπως δέχτηκαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Αυτούς τους εργαζόμενους όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά τους έχουν αφήσει να παλεύουν, με ουσιαστικά ανύπαρκτα μέσα, για την περίθαλψη του λαού.

Αγωνιζόμαστε για την αποτροπή της λειτουργικής κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας και για την αναγκαία ενίσχυσή του.

Κύριο αίτημα του αγώνα όλων των εργαζομένων πρέπει να είναι οι άμεσες μαζικές προσλήψεις με γενναία μισθολογικά και εργασιακά κίνητρα στους γιατρούς και λοιπούς υγειονομικούς για να μην ερημώσουν οι δημόσιες δομές υγείας τελείως και ουσιαστικά καταλήξουν να κλείσουν.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου, την Παρασκευή 8/12, στις 10πμ, στην πύλη του νοσοκομείου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis