home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρχίζει και φορτσάρει η Πελοπόννησος για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Sold out αναμένεται στους χειμερινούς προορισμούς την περίοδο των εορτών – Το κόστος των εξορμήσεων
Ναύπλιο πανοραμική

Το ταξίδι στο βουνό ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τις προ-κρατήσεις που καταγράφονται στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας, για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι άκρως εντυπωσιακά.

Φέτος, πολλοί προγραμμάτισαν από νωρίς τις διακοπές τους κατά την περίοδο των εορτών.

Ήδη στο 80% οι προ-κρατήσεις

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών είναι ήδη άνω του 80%, στους 17 από τους 23 προορισμούς. Τις επόμενες ημέρες η κίνηση θα ενταθεί και τα ποσοστά προ-κρατήσεων θα αγγίξουν το 100% ιδιαίτερα στους ορεινούς προορισμούς – όπου ακόμη καταγράφεται διαθεσιμότητα.

Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και όχι ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη η δυναμικότητα (τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες).

Προορισμοί της Πελοποννήσου και κόστος

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90% για το τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονταν από 823€ έως 1.175€ για κατοικία με 3 Υ/Δ. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα που μπορούσε να αναζητήσει ο εν δυνάμει ταξιδιώτης ήταν κυρίως από 55 τ.μ. έως 75 τ.μ. Διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή του ακινήτου.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς της Αρκαδίας, με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν ακόμη και το 100%. Η Αρκαδία κάθε χρόνο φαίνεται να αναδεικνύει νέους ορεινούς προορισμούς. Οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα αγγίζουν το 88%, στη Βυτίνα το 90%, στη Στεμνίτσα το 70% και στα Λαγκάδια το 100%.

Οι «νέοι» προορισμοί του τετραημέρου της Πρωτοχρονιάς όπως το Λεβίδι, αγγίζει το 90%, η Ζάτουνα το 100%, η Καρύταινα το 100% και η Βλαχέρνα το 57%. Οι άνωθεν προορισμοί δεν διαθέτουν υψηλή δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αλλά φαίνεται ότι λόγω της υψηλής ζήτησης αναδεικνύονται νέοι προορισμοί που δειλά, δειλά, μπαίνουν στον χάρτη των χειμερινών ορεινών προορισμών.

Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει σε «must» τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια, τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για διήμερες ή τριήμερες χειμερινές αποδράσεις.

Το κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις στους αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 460€ έως και 1.400€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι ανώτερες τιμές, αφορούν κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 100τ.μ. -120τ.μ.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 51%, με 165 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 370 ακίνητα στο σύνολο των πλατφορμών. Το κόστος μίσθωσης για το τετραήμερο κυμαίνεται από 282€.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis