home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σενάρια θαλάσσιας ρύπανσης στην Ύδρα

Ετήσια εκπαίδευση της Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Σενάρια θαλάσσιας ρύπανσης στην Ύδρα
Ύδρα Πάσχα κόσμος (6)

Στα πλαίσια της ουσιαστικής μέριμνας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος, έχει προγραμματιστεί Ετήσια Εκπαίδευση της εθελοντικής Ομάδας αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, την ερχόμενη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ύδρας και την εξειδικευμένη σε αυτά τα θέματα Εταιρεία “ΜΕΤΟΠΗ Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος”. 

Σκοπός της εν λόγω εκπαίδευσης είναι η ενημέρωση όλων των μελών της Ομάδας του Δ.Λ.Τ. αλλά και όσων πολιτών της Ύδρας το επιθυμούν, για τις δυνατότητές του σε ότι αφορά στη χρήση του υπάρχοντος αντιρρυπαντικού εξοπλισμού, καθώς και τις μεθόδους που θα πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση που συμβεί κάποιο πραγματικό περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης.

Το πρόγραμμα της δράσης

Το πρόγραμμα της εν λόγω δράσης περιγράφεται αναλυτικά στη συνέχεια: 

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 

Θεωρητική Εκπαίδευση ( 10:00 έως 12:00 ) Η θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη » και κατά την διάρκεια αυτής θα αναλυθούν μεταξύ των άλλων τα παρακάτω θέματα: 

  • Γενικά στοιχεία οργάνωσης του Δ.Λ.Τ. για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης 
  • Ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό διαρρεύσει στη θάλασσα. 
  • Παρουσίαση του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Ύδρας. 
  • Διαδικασίες χρήσεως των πλωτών φραγμάτων αλλά και η μεθοδολογία αγκυροβόλησής τους. 
  • Διαδικασίες χρήσεως των απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών και επιλογή του καταλληλότερου υλικού ανάλογα με το περιστατικό.
  • Στιγμιότυπα από την προηγούμενη Άσκηση του Δ.Λ.Τ. Ύδρας. 
  • Προβολή Video με Άσκηση άλλου φορέα , ο οποίος και αυτός διαθέτει αντίστοιχα με το Δ.Λ.Τ. Ύδρας υλικά και μέσα. 
  • Διάλογος /συζήτηση. 

Πρακτική Εκπαίδευση (12:00 έως 14:00).

Η πρακτική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στον Λιμένα της Ύδρας σε δύο (2) σκέλη: 

1° Σκέλος: Θα γίνει παρουσίαση χαρακτηριστικών δειγμάτων υλικών από το σύνολο του Εξοπλισμού Αντιρρύπανσης που έχει στη διάθεσή του το Δ.Λ.Τ. Ύδρας και παράλληλα θα αναλυθούν οι τρόποι χρήσης αυτών ανάλογα με το περιστατικό . 

2° Σκέλος: Αμέσωςμετά θα διεξαχθεί Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, το σενάριο της οποίας θα ανακοινωθεί επιτόπου ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των σκαφών που θα υπάρχουν εκείνη τη στιγμή στον λιμένα . 

Εκπαιδευτές: (Μετόπη Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος A) Cpt Μιχάλης Αγγελόπουλος (πρώην Μάχιμος Αξιωματικός ΠΝ) Β) Αγγελόπουλος Βλάσης (Μηχανικός Περιβάλλοντος ) 

Σημειώνεται ότι την εν λόγω εκπαίδευση , είναι επιθυμητό να την παρακολουθήσουν και άλλοι πολίτες του νησιού που δεν ανήκουν στην εθελοντική Ομάδα Αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Ύδρας. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis