home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εξόρμηση στους Χράνους για πεζοπορία, φυσιολατρία, ιστορία και λαογραφία

ΣΑΟΟ: Θα γίνει μια κυκλική πορεία με αφετηρία και τερματισμό τους Χράνους Αρκαδίας και πορεία πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή
Χράνοι Αρκαδίας

Εξόρμηση στην περιοχή των Χράνων Μεγαλόπολης θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) που συνδυάζει πεζοπορία, φυσιολατρία, ιστορία και λαογραφία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση:

«Θα γίνει μια κυκλική πορεία με αφετηρία και τερματισμό τους Χράνους. Ξεκινώντας από εκεί θα κατηφορίσουμε στο ρέμα της Αγίας Θεοδώρας και θα ανηφορίσουμε στη σιδηροδρομική γέφυρα Σαφλά. Θα ακολουθήσει πορεία πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή με κατάληξη στους Χράνους. Θα περάσουμε από γεφύρια, σήραγγες και από τον ερειπωμένο, πλέον, σιδηροδρομικό σταθμό του Ίσαρη, περνώντας μέσα από το εντυπωσιακό δρυοδάσος της Μεγαλόπολης. Η πορεία θα διαρκέσει 3.30’ και είναι κατηγορίας A. Στους Χράνους θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο με κατεύθυνση το Λεοντάρι. Πιθανή επίσκεψη στον ανακαινισμένο νερόμυλο Μωρόγιαννη στο γειτονικό χωριό Κάτω Γιανναίοι. Ξενάγηση στον βυζαντινό οικισμό του Λεονταρίου, που έχει κηρυχτεί παραδοσιακός, και επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο του».

  • Aναχώρηση λεωφορείου στις 8 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη.
  • Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφέα του συλλόγου, B. Δεκάζου 9 -11.
  • Τηλ.: 2710234980.
  • Email: [email protected].

Οι Χράνοι Αρκαδίας σε εικόνες

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από την περιοχή των Χράνων Μεγαλόπολης:

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis