home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άγιοι Θεόδωροι: Παραδόθηκε το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων

“Παραδίδουμε το πλέον σημαντικό έργο για την περιοχή και την ανάπτυξή της, ένα έργο που ‘σερνόταν’ πάνω από 15 χρόνια”
Το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους

Παραδίδουμε το πλέον σημαντικό έργο για την περιοχή και την ανάπτυξή της, ένα έργο που ‘σερνόταν’ πάνω από 15 χρόνια” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας χθες το πρωί, κατά την εκδήλωση της παράδοσης το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους, στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ο περιφερειάρχης με το ενδιαφέρον του ανάστησε ένα επί σχεδόν μια 20ετία ‘πεθαμένο’ έργο” δήλωσε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης.

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 879.999,72 ευρώ, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, θα βοηθήσει όλη την περιοχή και όχι μόνο τον δήμο, ενώ υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης – Αποχέτευσης Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Ο Π. Νίκας επισήμανε παράλληλα, την εξαιρετική -όπως τη χαρακτήρισε- συνεργασία που υπήρξε τα τελευταία 4 χρόνια με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από αυτή έγιναν σημαντικά έργα στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, μεταξύ των οποίων η ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου, τρία γήπεδα σε Ισθμια, Αγίους Θεοδώρους καθώς και αυτό του Ολυμπιακού Λουτρακίου, η προστασία της αρχαίας διόλκου, οι τρεις κόμβοι, αλλά και ουσιαστικές παρεμβάσεις προστασίας στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης εξήρε, εκτός από τον δήμαρχο -για την συμβολή και το ενεργό ενδιαφέρον του ως προς τα πιο πάνω έργα-, τον ανάδοχο του έργου της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού για τον επαγγελματισμό του, καθώς επίσης τα τοπικά αιρετά στελέχη της περιφερειακής Αρχής, τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσο Γκιολή, Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργο Οικονόμου και την εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλο Αθηνά Κόρκα, όπως και τα υπηρεσιακά στελέχη, της έδρας και της Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους 3
ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αναφερόμενος δε γενικότερα στην Κορινθία, ο Π. Νίκας την χαρακτήρισε ως “τον πλέον ευλογημένο νομό” της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσθέτοντας ότι στην διάρκεια των 4 χρόνων της περιφερειακής Αρχής μπήκαν οι βάσεις για πολλά σημαντικά έργα, μεταξύ των οποίων ο δρόμος Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα, το Αστεροσκοπείο στο Κρυονέρι, καθώς και το περιβαλλοντικό πάρκο εκατέρωθεν της παλαιάς μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, στο τμήμα ώς το Λέχαιο.

«Ο Π. Νίκας ανέστησε ένα “πεθανένο” έργο»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γ. Γκιώνης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, τόσο για το έργο αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων -“ανάστησε ένα επί σχεδόν μια 20ετία ‘πεθαμένο’ έργο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος-, το οποίο έχει σχεδιαστεί να εξυπηρετήσει στο άμεσο μέλλον και περιοχές του Δήμου Κορίνθου, όσο και για σειρά άλλων έργων στην περιοχή του Δήμου Λουτρακίου επισημαίνοντας ότι με το έμπρακτο ενδιαφέρον του “μας έλυσε τεράστια προβλήματα”.

Το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στους Αγίους Θεοδώρους 2
ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο δήμαρχος, τέλος, εξέφρασε ευχαριστίες επίσης, τόσο προς τα τοπικά αιρετά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας, όσο και προς τους συνεργάτες του στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και στην ΔΕΥΑΛ, καθώς και προς τον ανάδοχο του έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis