home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης πανηγυρίζει την Παναγία Γερόντισσα και τον Αγ. Πορφύριο

Ακόμα, ο μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το αλητόπαιδο του Θεού. Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης»
Ιερός Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης Ναύπλιο (2)

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, στις 6μμ, στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο, θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός για την ιερά πανήγυρη της εικόνας της Παναγίας της Γερόντισσας και της μνήμης του Αγίου Πορφυρίου. Μετά τον εσπερινό, στις 7μμ, ο μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το αλητόπαιδο του Θεού. Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης».

Η μορφή του Αγίου Πορφυρίου ήταν ξεχωριστή. Ο άγιος Παΐσιος δεν δίστασε να πει: “Σαν τον γέροντα Πορφύριο, κάθε διακόσια χρόνια στέλνει ο Θεός τέτοιον άνθρωπο στον κόσμο”.

Το βιβλίο αυτό, που απευθύνεται στα νέα παιδιά και όχι μόνο, επιχειρεί μια σκιαγράφηση της θαυμαστής ζωής και πολιτείας του Αγίου, που παραμένει μία ζωντανή μαρτυρία στο σύγχρονο κόσμο.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 7πμ, θα γίνει η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, ενώ στις 5μμ, θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis