home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπάρτη: Επιχείρηση ζητά να προσλάβει άνεργο αλλά της λένε ότι θα απορριφθεί για αστείο λόγο

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης σε επιστολή του για προσλήψεις ανέργων με επιδότηση από τη ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη και τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Γιάννης Παναρίτης για το θέμα των προσλήψεων ανέργων σε επιχειρήσεις με επιδότηση από τη ΔΥΠΑ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική επιστολή, υπάρχει περίπτωση επιχείρησης που ζητά να προσλάβει άνεργο και λαμβάνει διαβεβαίωση από τη ΔΥΠΑ Σπάρτης ότι, σύμφωνα με διάταξη, η αίτηση θα απορριφθεί διότι η επιχείρηση αυτή συστεγάζεται με άλλη επιχείρηση.

Όπως επισημαίνεται, η έτερη επιχείρηση, που συστεγάζεται στο κτίριο, αλλά σε διαφορετικό χώρο, είναι άλλη επιχείρηση (διαφορετικό ΑΦΜ), καταβάλει ενοίκιο και έχει άλλο αντικείμενο. Ο υπάλληλος που είναι να προσληφθεί, σύμφωνα με τα προσόντα του, δεν μπορεί να εργαστεί σ’ αυτήν, αφού το απαγορεύει η κείμενη νομοθεσία.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ζητά να επιλυθεί το θέμα που προέκυψε, αφού υπάρχουν πολλές άλλες επιχειρήσεις, που μπορούν να τεθούν εκτός του δικαιώματος λήψης επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων, λόγω της συγκεκριμένης νομοθεσίας.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis