home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σω-Φροντιστήριο για σωφρονιστικούς στο Ναύπλιο

Σε εξέλιξη το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Σω-Φροντιστήριο 2» για υπαλλήλους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου
Σεμινάριο σωφρονιστικοί Ναύπλιο (2)

Υπάλληλοι όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου συμμετέχουν στο Δεύτερο Διεπιστημονικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο υπό την επιστημονική επιμέλεια της Άλκηστις Κοντογιάννη, το οποίο λαμβάνει χώρα στον πολυχώρο «Φουγάρο», στο Ναύπλιο.

Το σεμινάριο έχει θέματα σχετικά με τα προβλήματα που χειρίζονται οι σωφρονιστικοί εντός της φυλακής, την ενημέρωση ως προς τις μεθόδους ή τεχνικές αντίστασης που ακολουθούν οι έγκλειστοι, το σωφρονιστικό δίκαιο από φιλοσοφική και κοινωνιολογική θεώρηση καθώς και τη σημαντικότητα της συμβολής των Σωφρονιστικών κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού αλλά και κατά την επανένταξη των αποφυλακισθέντων.

Σεμινάριο σωφρονιστικοί Ναύπλιο (1)

Επίσης το σεμινάριο επισημαίνει τη διαφορετικότητα των εγκλείστων και την ανάγκη δημιουργίας εκ μέρους των Σωφρονιστικών κλίματος συνύπαρξης ώστε η κοινή διαβίωση να εξασφαλίζει ηρεμία και αποδοχή. Οι σωφρονιστικοί μπορεί να διαχειρίζονται τις καθημερινές δυστροπίες με σεβασμό και κατανόηση προς τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Άλλη διατομή του σεμιναρίου εξετάζει τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας καθώς και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της μιας ή άλλης φυλακής, ενώ μεριμνά για την επικοινωνία και διαχείριση των συγκρούσεων στο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον της φυλακής. Το σεμινάριο κλείνει με προσωπική και ομαδική αξιολόγηση και αναστοχασμό.

Το σεμινάριο «Σω-Φροντιστήριο 2» που διεξάγεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis