home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΠΑΣΟΚ Αργολίδας: Πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών έμφυλης βίας

Το πρόγραμμα του κόμματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών έμφυλης βίας
ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΠΑΣΟΚ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών παρουσιάζει το πρόγραμμα του κόμματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών έμφυλης βίας:

  • Η δράση της πολιτείας οφείλει να κινηθεί στον άξονα της πρόληψης του φαινομένου, της προστασίας και υποστήριξης των θυμάτων και του συντονισμού-συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων.
  • Πλήρης εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, η οποία έχει κυρωθεί από τη χώρα μας, ωστόσο εκκρεμεί η πλήρης εναρμόνιση με τις διατάξεις της.
  • Απόρριψη των έμφυλων στερεοτύπων μέσα από τον εκπαιδευτικό μηχανισμό, ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, στο πλαίσιο του σεβασμού και της συναίνεσης.
  • Χρηματοδότηση των επιτροπών Ισότητας των ΟΤΑ για διενέργεια δράσεων ευαισθητοποίησης στις τοπικές κοινωνίες.
  • Νομοτεχνικές βελτιώσεις του ν.3500/2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας: Άμεση και ταχεία απονομή δικαιοσύνης σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας , εισαγγελική επιβολή περιοριστικών μέτρων (άρθρο 18) στο δράστη μετά την κατάθεση της καταγγελίας-μήνυσης από το θύμα και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης
  • Διεύρυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων έμφυλης βίας, ώστε να ευνοηθεί η καταγγελία από μέρους των θυμάτων.
  • Η δημιουργία Διευθύνσεων Ισότητας στις μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα συνδράμει το μηχανισμό της καταγγελίας και θα αποθαρρύνει την τέλεση αδικημάτων βίας λόγω φύλου.
  • Διατήρηση και ενίσχυση του υπάρχοντος Δικτύου Δομών για την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών, δημιουργία συμβουλευτικών κέντρων σε κάθε μητροπολιτικό δήμο και αύξηση των ξενώνων κακοποιημένων γυναικών.
  • Η εκπαίδευση των επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή με τα θύματα και τους δράστες είναι σημαντική και η επιμόρφωση αστυνομικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις.
  • Η δημιουργία 24ωρων υγειονομικών κέντρων υποδοχής θυμάτων βιασμών και σεξουαλικής βίας, με εξειδικευμένο προσωπικό, για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, υποστήριξης τραυμάτων και ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η ενίσχυση της πρόσβασης των θυμάτων σε υπηρεσίες δωρεάν νομικής καθοδήγησης και ψυχολογικής υποστήριξης- διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis