home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Γεωπόνοι στους δρόμους για το φορολογικό

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις σε Άργος και Ναύπλιο
Γεωπόνος (2)

Στις κινητοποιήσεις ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα γίνουν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου (10 πμ), σε Ναύπλιο και Άργος συμμετέχει ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του συλλόγου:

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προχωρά στην κατάθεση ενός φορολογικού νομοσχεδίου που θα φορολογεί μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών με την εισαγωγή οριζόντιων, αυθαίρετων και άδικων τεκμηρίων.

Αυτός ο τρόπος φορολόγησης δεν είναι δίκαιος καθώς δεν φορολογεί πραγματικά εισοδήματα. Δεν είναι δίκαιος καθώς θεωρεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επαγγελματίες που δεν καταφέρνουν να έχουν καθαρό εισόδημα πάνω από 11.000 ευρώ. Αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αδιαφορεί για τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Το μόνο βέβαιο αποτέλεσμα από την εφαρμογή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου θα είναι να δώσει την χαριστική βολή σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες και τη δημιουργία νέας γενιάς οφειλών.

Στην προσπάθεια, μάλιστα, να δικαιολογηθεί αυτός ο αναχρονιστικός και παράλογος τρόπος φορολόγησης, επιχειρείται η προώθηση ενός κοινωνικού αυτοματισμού ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες τη στιγμή που τα εισοδήματα τόσο των μισθωτών όσο και των αυτοαπασχολούμενων διαρκώς συρρικνώνονται, λόγω των μεγάλων κυμάτων ακρίβειας που έχουν εκτοξεύσει τα κόστη ζωής αλλά και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο και να ανοίξει η συζήτηση για ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση τα πραγματικά (και όχι υποθετικά) εισοδήματα, τέτοιο που να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων και να είναι σύμφωνο με την συνταγματική πρόβλεψη για τη συνεισφορά καθενός ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 22/11/2023.

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται από τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Αργολίδας την Τετάρτη 22/11, στις 10πμ, στο Δημαρχείο Ναυπλίου και στο παλιό Δημαρχείο Άργους.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis