home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η 11η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι, τα προβλήματα και οι διαβεβαιώσεις

Τι είπαν Γιάννης Ανδριανός και Γιώργος Γαβρήλος κατά την παρουσία τους στην εκδήλωση
Ανδριανός Γιορτή Ελιάς Κρανίδι (3)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι Ερμιονίδας, παρουσία αρκετού κόσμου. Μεταξύ αυτών οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιώργος Γαβρήλος.

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατά την παρουσία του στην εκδήλωση τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση και της φετινής γιορτής ελιάς και ελαιολάδου, αυτού του καθιερωμένου πλέον θεσμού εδώ στην Ερμιονίδα, στο Κρανίδι, για ένα από τα σημαντικότερα και ποιοτικότερα προϊόντα της αργολικής γης, το ελαιόλαδο ΠΟΠ Κρανιδίου με πολλές βραβεύσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η φετινή γιορτή συμπίπτει με μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ελαιοπαραγωγή. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, δημιουργεί τα δικά της δεδομένα, και το αρνητικό αποτύπωμά της το βλέπουμε με τη μειωμένη έως και ελάχιστη παραγωγή.

Σ’ αυτό το περιβάλλον, η σημερινή Κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη τη βούλησή της να είναι στο πλευρό του παραγωγού.

Και βεβαίως ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ελαιοπαραγωγή, όσο και ευρύτερα για τον πρωτογενή τομέα ολόκληρης της Αργολίδας έχει το έργο πνοής του Αναβάλου. Σ’ αυτήν εδώ την πλατεία, στην πρώτη μου εκλογή το 2009 είχα δεσμευτεί γι’ αυτό το έργο και ήδη κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο σας διένειμα τα έγγραφα της δημοπράτησης. Ειδικά για τα έργα επέκτασης των δικτύων του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, έργο προϋπολογισμού 63,3 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προέκυψε και από την πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σταϊκούρα ήδη άνοιξαν οι προσφορές και υπάρχει και υπάρχει προσωρινός μειοδότης. Έχει συνταχθεί το πρώτο πρακτικό και βάσει της διαδικασίας αναμένεται να παρέλθουν οι προβλεπόμενοι χρόνοι για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Εφόσον δεν υπάρξει ένσταση θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου, που θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της λειψυδρίας και της υποβάθμισης του υδροφόρου ορίζοντα.

Με τις σκέψεις λοιπόν αυτές, και με τη διαβεβαίωση ότι, όπως πάντα, είμαι στη διάθεσή σας, είμαι στο πλευρό σας για να προωθούμε μαζί τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Αργολίδας μας στην κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικούμε τις κατάλληλες κάθε φορά λύσεις, σας εύχομαι υγεία και το ελαιόλαδό μας να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στις εγχώριες και διεθνείς αγορές».

Ο Γιώργος Γαβρήλος στη Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου

Στη Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Κρανίδι, παρέστη σήμερα ο Γιώργος Γαβρήλος.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε πως η συγκεκριμένη Γιορτή αποτελεί κάθε φορά μια ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος και η παραγωγική δύναμη του Νομού μας.

Κατά την ομιλία του τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια οι αγρότες αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια εξαιτίας της αυξανόμενης ακρίβειας στα καλλιεργητικά είδη, τις αυξήσεις στην ενέργεια και φυσικά την κλιματική κρίση η οποία επιφέρει αλλεπάλληλες ζημιές στις σοδειές. Σε αυτά τα προβλήματα, υπογράμμισε, ο αγροτικός κόσμος όχι μόνο δεν βλέπει ως αρωγό την Κυβέρνηση, αλλά εξαιτίας των συνεχών ανερμάτιστων πολιτικών της στα ζητήματα της Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ωθήσει περαιτέρω τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σε μια μεγαλύτερη κρίση επιβίωσης.

Πρόσφατα, σημείωσε, η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου παραδέχτηκε πως η κάθετη μείωση στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ήταν προϊόν χειρισμού της παρούσας Κυβέρνησης, ενώ κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητάει λύσεις στο μεγάλο θέμα της έλλειψης εργατών γης, οι αρμόδιες υπηρεσίες πετάνε η μια το μπαλάκι στην άλλη, χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι οξύμωρο, συμπλήρωσε ο Γιώργος Γαβρήλος, από τη μια ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας να έχει την δυναμική ώστε να βοηθήσει την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας, και από την άλλη, εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών, να είναι άμεσος πια ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν τα χωράφια, να ερημώσουν τα χωριά μας και οι αγρότες μας να καταλήξουν με εισοδήματα πείνας. Άμεσα χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής στα θέματα της Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Πολιτικής έτσι ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε φτηνά και φρέσκα προϊόντα και οι παραγωγοί να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τον κόπο τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis