home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Συγκέντρωση για την 50η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση για την 50η Επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στις 18:30
Συγκέντρωση και πορεία για το πολυτεχνείο στο Ναύπλιο

Συγκέντρωση για την 50η Επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, στο Ναύπλιο, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στις 18:30. Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας:

«Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική απριλιανή δικτατορία, και η συνεπής – αλύγιστη στάση των χιλιάδων εργαζομένων, νέων, γυναικών, στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, αποτελούν έμπνευση για τον δικό μας σημερινό, καθημερινό αγώνα!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η πλούσια αντιδικτατορική πάλη ανέδειξε τη μεγάλη δύναμη που έχει ο λαός, ότι μπορεί να υποσκελίσει οποιονδήποτε αντίπαλο! Με τη δράση του, με το θάρρος και τις θυσίες του, μπορεί να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, να έχει τον τελευταίο λόγο, να κινεί ουρανό και Γη.

Το μήνυμα της εξέγερσης του πολυτεχνείου για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ…

Γιατί ο λαός μαστίζεται από την φτώχεια και την ακρίβεια, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Αγωνιά πώς θα ζεστάνει το σπίτι του, τη στιγμή που οι ενεργειακοί κολοσσοί κολυμπάνε στα κέρδη.

Γιατί η Παιδεία κοστίζει πανάκριβα – τα φροντιστήρια ξεκινούν πλέον από το Δημοτικό-, και το Δημόσιο Σχολείο δεν θέλει να μορφώνει… αλλά να εξοντώνει…στενάζοντας κάτω από την υποχρηματοδότηση και το περιεχόμενο της Εκπαίδευσης που βομβαρδίζει τα παιδιά μας με ασύνδετες πληροφορίες.  Γιατί τα σχολεία αιμορραγούν από τις ελλείψεις, χωρίς σύγχρονα, ασφαλή κτίρια και διδακτικό προσωπικό, ενώ  δίνονται υπέρογκα ποσά στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που μακελεύει τους λαούς.

Γιατί η «Ελευθερία» είναι μόνο για την κίνηση των κεφαλαίων των επιχειρηματικών ομίλων και για το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που θα πρέπει να διαμορφώνεται για λογαριασμό τους, την ίδια στιγμή που ο λαός βιώνει εργασιακό «μεσαίωνα», πετσόκομμα κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεσθε, διώξεις όταν διαμαρτύρεται υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…

Συνάδελφοι, κανένας μας να μη συμβιβαστεί με αυτό που ζούμε! Το σύνθημα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» που ακουγόταν στα χρόνια της μαύρης 7ετίας δεν ξεθώριασε ποτέ! Δε μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Το Πολυτεχνείο διδάσκει, ότι όταν θέλει ο λαός, ακόμη και σε καθεστώς ακραίας καταστολής, μπορεί να φέρει «τα πάνω κάτω»! Μας διδάσκει να μη μένουμε απαθείς, να μην καθόμαστε φρόνιμοι, να μην περιμένουμε να μας χαρίσουν αυτά που δικαιούμαστε αλλά μαχητικά και οργανωμένα να τα διεκδικήσουμε! Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων μας!

Το Σ.Ι.ΥΠ.Α. στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που ματώνει ξανά αυτές τις μέρες. Στηρίζει το δικαίωμα του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Καμία πραγματική οργάνωση της εργατικής τάξης δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής μάρτυρας των σφαγών του Ισραήλ στην Παλαιστίνη! Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Στον ιμπεριαλισμό δε χωράει καμία υποταγή! Η υποστήριξη της ειρήνης και του αγώνα για ελευθερία ενός καταπιεσμένου λαού δεν είναι τρομοκρατία».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis