home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠελοπόννησοςΑυτοδιοίκησηFeatured

Πελοπόννησος: Τι ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο για αγρότες και κτηνοτρόφους

Ψήφισμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ψήφισμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, θέμα το οποίο θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο ψήφισμα αυτό, επισημαίνονται:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, αφού έλαβε υπόψη τις δίκαιες διαμαρτυρίες πολλών παραγωγών και κτηνοτρόφων σχετικά με τις πληρωμές της Ενιαίας Ενίσχυσης, ομόφωνα ψηφίζει:

1. Εκφράζει τη στήριξή του στις δίκαιες διαμαρτυρίες παραγωγών και κτηνοτρόφων σχετικά με την πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης του 70% (στο 55%) από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου κάποιοι δεν έλαβαν καθόλου ενίσχυση λόγω λαθών του γραφειοκρατικού μηχανισμού ή μεταβίβασης δικαιωμάτων και κάποιοι άλλοι πήραν μειωμένη ενίσχυση, πάλι λόγω λαθών.

Διαβάστε ακόμα

2. Θεωρεί πως αν δεν υπάρξει η αναγκαία φροντίδα το μήνα Μάρτιο, όπου θα καταβληθεί το υπόλοιπο της επιδότησης (45% – πρασίνισμα) θα συμβούν οι ίδιες αδικίες με τις συνακόλουθες διαμαρτυρίες των παραγωγών.

3. Υπενθυμίζει το έγγραφο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το οποίο επισημαίνετο η ανάγκη ενημέρωσης, ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες και προβλήματα κατά την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

4. Ζητεί την αναδιοργάνωση, ενίσχυση και κινητοποίηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να αρθούν άμεσα οι αδικίες και το σημαντικότερο: να μη χαθούν χρήματα από τον χειμαζόμενο πρωτογενή τομέα.

5. Αποφασίζει να συνεδριάσει στις 13–11–2023 με αντικείμενο τα συνολικότερα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Αξίζει να τονιστεί, ότι στις 13 Νοεμβρίου, θα γίνει στην Τρίπολη και ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για όλα τα ζητήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button