home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καταγωγή απο την Αρκαδία έχει ο νέος Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων

Ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού οργανισμού Φαρμάκων και έχει καταγωγή απο την Αρκαδία. Ο υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοιδης με απόφασή του τον διόρισε σ’ αυτήν την θέση
Μανωλόπουλος (1)

O υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διόρισε ως Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων τον Ευάγγελο Μανωλόπουλο, ο οποίος είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει καταγωγή από την Αρκαδία.

Πιο συγκεκριμένα, πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Ευάγγελου Μανωλόπουλος, ο οποίος ήταν από την Εγκλένοβα, σήμερα Κρυονέρι (Σαρακίνι Δημοτικής Ενότητας Γορτυνος) και η μητέρα του Αγγελική Μιχαήλ Φιλίντρα από το χωριό Μάρκου Γορτυνίας.

Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου:

  • Αντιπρόεδρος Α’, ο Διομήδης Λυμπέρης, Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.
  • Αντιπρόεδρος Β’, ο Σπυρίδων Σαπουνάς, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, με αρμοδιότητα ζητήματα επιστημονικών ερευνών και δράσεων.
  • Τακτικό Μέλος η Μαρία Κωνσταντή, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αναπληρωτή τον Γεώργιο Παπαζήση, Καθηγητή φαρμακολογίας-Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.
  • Τακτικό Μέλος, ο Γεώργιος Χαμηλός, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης με αναπληρωτή τον Γεώργιο Βασιλόπουλο, Καθηγητή Αιματολογίας-Μοριακής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis