home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Ο Κωστούρος ενημέρωσε κατ’ ιδίαν τον Ορφανό για θέματα του Δήμου

Πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο για τη διάδοχη κατάσταση στο Δήμο Ναυπλιέων
Κωστούρος Ορφανός (2)

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου με τον νέο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του δεύτερου από την 1/1/2024. Είχε προηγηθεί το αίτημα του επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» και νεοεκλεγέντα δημάρχου Ναυπλιέων για συναντήσεις και επίσημη ενημέρωση από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Μαζί με τον κο Κωστούρο ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γεώργιος Δρούγκας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παναγιώτης Μπούκουρης. Τον κο Ορφανό συνόδευαν η Κωνσταντίνα Καραγιάννη και ο Σταύρος Γαβρήλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση κράτησε μόλις 10 λεπτά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ναυπλιέων:

«Στη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνάντησης τους ο κ. Κωστούρος ενημέρωσε τον κ. Ορφανό για όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του, δεδομένης της αρχικής αρνητικής στάσης του κ. Ορφανού κοινής παρουσίας και διαλόγου με τον Δήμαρχο.

Στη διάρκεια της συζήτησης όπως πολύ συχνά και αναλυτικά μάλιστα, με υπογεγραμμένα ντοκουμέντα των αρμοδίων υπηρεσιών, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρoς έχει αναφερθεί δημοσίως, διαδικτυακά και μέσω τύπου, σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων της αντιπολίτευσης και του κ. Ορφανού συγκεκριμένα, ανέλυσε ζητήματα σχετικά με τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα για τα οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέφερε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατάρτισή τους κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Ορφανός.

Επίσης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ενημέρωσε τον κ. Ορφανό ότι μπορεί να λάβει επισήμως από την Οικονομική Υπηρεσία πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου επισημαίνοντας ότι οι οικονομικές συναλλαγές του είναι ήδη αναρτημένες στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τα ανταποδοτικά και δημοτικά τέλη, για τους προμηθευτές του Δήμου, για το καθεστώς που επικρατεί με τις Διαταγές Πληρωμής, για το Γ. Π. Σ. και την πολεοδόμηση του στρατοπέδου Ζησιμόπουλου, για τις εν εξελίξει προγραμματικές Συμβάσεις με την Περιφέρεια, για τις Πολιτιστικές-Αθλητικές-Τουριστικές Εκδηλώσεις

Για το τέλος ο κ. Κωστούρος ενημέρωσε ότι θα αποστείλει στον κ. Ορφανό μία πλήρη λίστα έργων, μελετών, δράσεων, παρεμβάσεων και εκδηλώσεων.

Ειδική αναφορά έγινε από την πλευρά του στα έργα και τις μελέτες που είναι άμεσης προτεραιότητας, βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, της εξέλιξης, της δημοπράτησης και υπό ένταξη, τα οποία θα αλλάξουν και θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της πόλης και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Προτεραιότητα όλων μας είναι ένας σύγχρονος και λειτουργικός δήμος με παρόν, παρελθόν και μέλλον. Γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά και έτσι θα συνεχίσουμε.

Ως Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η μετάβαση αυτή, με βασικό στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis