home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δύο υπουργοί καλούνται να δώσουν απαντήσεις και λύσεις για το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου

Ο Γιώργος Γαβρήλος κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και την Υπουργό Εσωτερικών
Σχολείο Νέας Κίου

Σε σχετική συνάντηση που είχε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Γαβρήλος με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου αλλά και με το Τοπικό Συμβούλιο, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τη λειτουργία του Σχολείου.

Ο κ. Γαβρήλος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας και την Υπουργό Εσωτερικών, βασιζόμενος στην επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου, η οποία και έχει δει το φως της δημοσιότητας, και περιγράφει αναλυτικά τα ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο Δημοτικό της Νέας Κίου.

Ο Γιώργος Γαβρήλος στην συζήτηση που είχε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε πως η ανησυχία κάθε γονιού για το σχολικό περιβάλλον που το παιδί του συμμετέχει είναι θεμιτή και σεβαστή. Οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς, σημείωσε, οφείλουν να ακούσουν με κάθε λεπτομέρεια και να αναλάβουν δράσεις για την αντιμετώπιση των λειτουργικών ζητημάτων που αναστατώνουν την σχολική κοινότητα της Νέας Κίου.

Παράλληλα όμως, όπως τόνισε ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η Πολιτεία πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Σχολικών μονάδων της Αργολίδας και της Νέας Κίου, οι οποίες χρειάζονται κτιριακές παρεμβάσεις και ενίσχυση με κατάλληλο διδακτικό και υποστηρικτικό προσωπικό. Οι συγχωνεύσεις Τμημάτων ακόμη και Σχολείων, το στοίβαγμα μαθητών ανά τάξη, η ολιγωρία στον διορισμό εκπαιδευτικών αλλά και δασκάλων παράλληλης στήριξης και η απουσία ψυχολόγων, την ώρα που ο σχολικός εκφοβισμός είναι πια μια σύγχρονη μάστιγα, αποδεικνύει ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει ως επιλογή της, την απορρύθμιση και υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Γιώργος Γαβρήλος υπογράμμισε πως όσο εγκαταλείπονται οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της περιθωριοποίησης και όσο η ανεργία, η υποβάθμιση και η οικονομική κρίση έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά, τόσο είναι πιο πιθανό να εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές και να εντείνονται οι σχέσεις ανάμεσα στην κοινότητα. Η Πολιτεία, και σε αυτό το ζήτημα, οφείλει να σκύψει με όλες τις δυνάμεις της ώστε να ενισχύσει την αστυνόμευση των γειτονιών και να δημιουργήσει συνθήκες ευκαιριών για όλους, ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis