home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Για πρώτη φορά ομαδική διαπραγμάτευση για τη μεταποίηση εσπεριδοειδών

Ποιες είναι οι τιμές βάσης που ζητούν οι συνεταιρισμοί για χυμοποίηση και για νωπή χρήση
Πορτοκάλια σε χωράφι

Σε ομαδική διαπραγμάτευση για τη μεταποίηση εσπεριδοειδών συμφώνησαν για πρώτη φορά φέτος να προχωρήσουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Αργολίδας. Στα πλαίσια αυτά δημιουργήθηκε ένας κοινός φορέας που θα εξουσιοδοτηθεί να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Σαν τιμή βάσης οι παραγωγοί, μέσω των συνεταιρισμών, ζητούν τα 20 – 27 λεπτά το κιλό για την τιμή του χυμού στα πορτοκάλια Ναβαλίνες. Για την νωπή χρήση επιδιώκεται η τιμή παραγωγού να παραμείνει σε σταθερά επίπεδα των 40 – 42 λεπτά το κιλό.

Η αποστολή της ΔΕΣΑ

Ήδη από τις 3 Οκτωβρίου έχει πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΔΕΣΑ), στην οποία μετέχουν όλοι οι εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του νομού.

Η ΔΕΣΑ θα λειτουργεί ως διαρκές κέντρο συντονισμού, ενημέρωσης, διαβούλευσης και συλλογικής εκπροσώπησης των αγροτικών συνεταιρισμών της Αργολίδας.

Στην συνεδρίαση της 03/11/2023 ορίστηκε «Ειδική Επιτροπή Μεταποίησης» την οποία απαρτίζουν (αλφαβητικά) οι κύριοι: Δωροβίνης Στέλιος – Α.Σ. Ήρας, Καλογερόπουλος Ιωάννης – Α.Σ. Αγίας Τριάδας, Μητροσύλης Μιχάλης – Α.Σ. Ανυφί, Πιπέρος Κωνσταντίνος – Α.Σ. Κουρτακίου, Πίππας Κωνσταντίνος – Α.Σ. Αργολική Γη.

Η Ειδική Επιτροπή Μεταποίησης ανέλαβε το έργο της επικοινωνίας με τις μεταποιητικές βιομηχανίες εσπεριδοειδών, προκειμένου να ξεκινήσει ένας θεσμικός διάλογος για τον καθορισμό των όρων συνεργασίας για την τρέχουσα εμπορική περίοδο, για το σύνολο των ΑΣ της Αργολίδας.

Την Τετάρτη (8/11/2023) και ώρα 18:00, στα γραφεία της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ θα πραγματοποιηθεί η 2η συνεδρίαση της ΔΕΣΑ, με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα Δ.Σ. των αγροτικών συνεταιρισμών του νομού. Στην συνεδρίαση μπορούν να μετέχουν ως παρατηρητές και μέλη ΑΣ. Η ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ προσφέρει στη ΔΕΣΑ γραμματειακή υποστήριξη και χώρο συνεδριάσεων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis