home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Νέο εργαστήριο του Harvard για τη σύγχρονη δραματουργία

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο εργαστήριο «Σύγχρονη δραματουργία: Το Θέατρο στα Μούτρα και η περίπτωση της Sarah Kane».
Το Αγρίνιο ζήλεψε το Ναύπλιο

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Harvard που εδρεύει στο Ναύπλιο, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Σύγχρονη δραματουργία: Το Θέατρο στα Μούτρα και η περίπτωση της Sarah Kane».

Σε αυτό το εργαστήριο η συντονίστρια και οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη σύγχρονη δραματουργία και να συζητήσουν τις προεκτάσεις που έλαβαν τα μεγάλα πολιτικοκοινωνικά γεγονότα της δεκαετίας του 1990 και πως άφησαν το χνάρι τους στη συγγραφική πορεία μιας γενιάς. Με καταβολές από τον άλυτο κύκλο βίας της αρχαίας τραγωδίας, το θέατρο της Σκληρότητας του Αρτώ, το θέατρο της Καταστροφής του Μπάρκερ, αλλά και την λογοτεχνική γενιά των μπιτ (beat generation), το θέατρο στα μούτρα, αυθάδες και αθυρόστομο, θα γεννηθεί μέσα στη δεκαετία του ’90 και θα αποτυπώσει με τρόπο ωμό και σοκαριστικό τις ρηξικέλευθες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που αλλάζουν άρδην τις μέχρι τότε βεβαιότητες για τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε.

unnamed

Η συντονίστρια του εργαστηρίου θα είναι η Χριστίνα Χατζηβασιλείου, η οποία είναι σκηνοθέτρια, επίκουρη καθηγήτρια Σκηνοθεσίας/Υποκριτικής Τμ. Θεάτρου ΑΠΘ, επιστημονική συνεργάτιδα και μέλος της Διεπιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΚΕΣ με αντικείμενο Θεατρικές Σπουδές.

Συγκεκριμένα το εργαστήριο θα διεξαχθεί 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023, 11:00 π.μ.-3:00 μ.μ. και είναι ανοικτό σε όλους (μέχρι 18 θέσεις). Η επιλογή των 18 συμμετεχόντων/ουσών θα γίνει από την ακαδημαϊκή συντονίστρια του εργαστηρίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 26 Νοεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Σύγχρονη δραματουργία: Το Θέατρο στα Μούτρα και η περίπτωση της Sarah Kane».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis