home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα Κίος: Επιμένουν οι γονείς και ζητούν άμεση λύση για τα περιστατικά βίας στο δημοτικό σχολείο

Μπαράζ συναντήσεων από τον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Νέας Κίου – Τι καταγγέλλουν και τι ζητούν από τους αρμοδίους – Συνάντηση εργασίας τη Δευτέρα
Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου

Με αγωνία όλοι οι γονείς των παιδιών του Δημοτικού Σχολειού της Νέας Κίου περιμένουν τους αρμόδιους να ανταποκριθούν στα καλέσματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου για την επίλυση των αιτημάτων που τους έχουν κοινοποιηθεί.

Όπως αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων:

«Ο Σύλλογός μας συνεχίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις του, τις συναντήσεις και σχεδιάζει τις επόμενες δράσεις που θα επιφέρουν σωστή ενημέρωση επί των θεμάτων και άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο.

  • Την Πέμπτη 02/11 έγινε συνάντηση με τον κο Γιάννη Μαλτέζο, νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών και μέλη της παράταξής του, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα θέματα που έχουν οδηγήσει το Σύλλογο μας σε απόφαση για πολυήμερες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες. Τους ζητήσαμε να στηρίξουν το πλαίσιο των αιτημάτων μας και τους τονίσαμε την κρισιμότητα για άμεση επίλυση των χρόνιων προβλημάτων.
  • Την Παρασκευή 03/11 συμμετείχαμε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Κίου με έκτακτο θέμα τα όσα έχουν συμβεί στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου. Η συνεδρίαση αυτή έγινε ακριβώς ένα χρόνο μετά από την περσινή (5/11/2022) συνεδρίαση στον ίδιο χώρο, με θέμα την παραβατικότητα και την άσκηση σωματικής βίας στο σχολικό χώρο, μετά από καταγγελίες γονέων παιδιών. Τη χθεσινή συζήτηση παρακολούθησαν πάρα πολλοί γονείς, δεχθήκαμε την αμέριστη στήριξη του Τ.Σ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ώστε να λυθούν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα του σχολείου, καταδικάζοντας παράλληλα την ολιγωρία των υπευθύνων τόσα χρόνια με αποτέλεσμα να «συσσωρεύονται» τα περιστατικά βίας και ξυλοδαρμών μεταξύ μαθητών αλλά και προς τους εκπαιδευτικούς.
  • Την Παρασκευή 03/11 έγινε συνάντηση με τον κο Γιώργο Γαβρήλο, Βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Η εμπειρία και οι γνώσεις του γύρω από το θέμα ήταν αναμφίβολα χρήσιμες στη συζήτηση μας και υπήρξε συμφωνία στο πλαίσιο των αιτημάτων του Συλλόγου μας. Περιμένουμε μέσω και του θεσμικού του ρόλου να προωθηθούν τα θέματα για την άμεση επίλυση τους.
  • Επίσης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις και με τους κκ Ανδρέα Πουλά (Βουλευτή ΠΑΣΟΚ) και Γιάννη Ανδριανό (Βουλευτή ΝΔ) μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να τοποθετηθούν επί των αιτημάτων μας.

Βέβαια η καίρια συνάντηση ήταν με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, κο Δημήτριο Σίδερη και τη Σχολική Σύμβουλο, κα Αικατερίνη Γκίνη, την Πέμπτη 02/11. Η ειδική αναφορά σε αυτή τη συνάντηση γίνεται γιατί ήταν έντονα απορριπτικοί επί του συνόλου των προβλημάτων που τους θέσαμε. Θεωρούμε ότι ως κύριοι αποδέκτες των περισσότερων αιτημάτων μας θα έπρεπε να σταθούν στο ύψος του ρόλου που κατέχουν και να κατανοήσουν την ανάγκη του Συλλόγου μας να απαιτεί λύσεις άμεσα και όχι του χρόνου… Ακούμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά! Δεν θα αφήσουμε το σχολείο να υποβαθμιστεί άλλο!

Εδώ και 5 περίπου χρόνια εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας και φυσικά αρκετοί ΓΟΝΕΙΣ έχουν πάει στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για να καταγγείλουν περιστατικά βίας και ξυλοδαρμών που έχουν λάβει χώρα στο σχολείο. Μην πέφτει από τα σύννεφα ο κύριος Σίδερης!! Οι γονείς έχουν περάσει και την πόρτα του Εισαγγελέα και το γνωρίζει πολύ καλά…

Στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Κίου αυτά που καταγγέλλουμε είναι δυστυχώς ένα καθημερινό φαινόμενο, στο προαύλιο, στις σκάλες, στις τουαλέτες, στις τάξεις, σε κάθε διάλειμμα… και δεν έχει δοθεί καμία βοήθεια τόσα χρόνια σε αυτό το σχολειό, ούτε στα παιδιά, ούτε στους εκπαιδευτικούς ούτε στις οικογένειές τους. Αναρωτιόμαστε… Γιατί οι περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί και καταγραφεί στο Ημερολόγιο Σχολικής Ζωής δεν είναι άξιες καταστάσεις για την ενεργοποίηση των αρμοδίων; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κινηθούν κάποιες διαδικασίες; Γιατί υποτιμούν την ανησυχία τόσων γονιών που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν το έσχατο μέτρο διαμαρτυρίας μέσω της απομάκρυνσης των παιδιών τους από την εκπαιδευτική διαδικασία μήπως και καταφέρουν να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους για να αποκατασταθεί η ασφαλής λειτουργία του σχολείου;

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών (που έχει κατεβάσει τα τηλέφωνα…) έπρεπε να έχουν φροντίσει στην έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι όλα στη θέση τους! Το ζήτημα της βίας μεταξύ παιδιών στο συγκεκριμένο σχολείο δεν πρόεκυψε την περασμένο μήνα. Οι Γονείς έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικούμε όλα όσα θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες μάθησης στα παιδιά μας! ΖΗΤΑΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ των αιτημάτων που έχουμε θέσει και ΑΜΕΣΑ! Για να λειτουργήσει σωστά και με ασφάλεια το σχολείο, όχι με ημίμετρα! Τα σύγχρονα σχολεία δεν είναι αριθμοί και αναλογίες υπό το φόβο της αξιολόγησης!

Καταγγέλλουμε την διαδικασία της ΕΔΕ με την οποία απειλούνται οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας! Ο Σύλλογός μας τους στηρίζει και τους καλούμε να κρατήσουν μαχητική στάση απέναντι σε όσα επιδιώκουν να τους «φορτώσουν». Για εμάς που βιώνουμε αυτές τις καταστάσεις, το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Κίου χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να λειτουργήσει σε ασφαλές πλαίσιο. Πρέπει να δουν τις ειδικές ανάγκες που παρουσιάζονται και από τη μεριά αυτών που εργάζονται και φυσικά και των παιδιών που φοιτούν μέσα σε αυτά. Μακάρι τα πράγματα να ήταν πιο απλά… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καλεί τους γονείς τη Δευτέρα 6/11/2023 και ώρα 9 το πρωί, έξω από το χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου, για ενημέρωση και λήψη απόφασης ως προς την πορεία των ενεργειών μας. Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με θέμα: “Εκτίμηση της κατάστασης στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Κίου – Λήψη μέτρων για την αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου”, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Αργολίδας κατόπιν πρόσκλησης του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis