home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος για Παλαιστίνη: Η Ελλάδα στάθηκε στη λάθος πλευρά της Ιστορίας

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, χαιρέτησε χθες ο Γιώργος Γαβρήλος την παρουσία του Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων
Γιώργος Γαβρήλος

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, χαιρέτησε χθες ο Γιώργος Γαβρήλος την παρουσία του Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων:

«Εκφράζουμε την αγωνία μας για την ανθρωπιστική κρίση που συντελείται στην Παλαιστίνη. Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες. Αυτή τη στιγμή όμως στην Γάζα παραβιάζεται κάθε κανόνας. Συντελούνται εγκλήματα πολέμου. Άμαχοι ζουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χάνονται παιδιά, δεν υπάρχει ρεύμα, νερό, τρόφιμα, ούτε καν ιατρική περίθαλψη.

Η Διεθνής Κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας πρέπει να λάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Πρέπει να εργαστούν από κοινού για να ανοίξει μια ανθρωπιστική δίοδος. Και πρέπει να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σκοπό την δίκαιη λύση της αναγνώρισης των δυο κρατών, με το σχέδιο του 1967 και με πρωτεύουσα της Παλαιστίνης την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε πως η χώρα μας δήλωσε απούσα, όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφιζε την ανθρωπιστική εκεχειρία στην Γάζα. Με αυτή τη στάση, η χώρα μας στάθηκε στην λάθος πλευρά. Η Ελλάδα ήταν πάντα εγγυητής της ειρήνης, εργαζόταν συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση και είχε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική στα ζητήματα του Μεσανατολικού και ειδικά στις σχέσεις Ισραήλ- Παλαιστίνης.

Τέλος, η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να ανταποκριθεί στον ρόλο της. Η στροφή που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, με την πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ, μόνο τα ελληνικά συμφέροντα δεν εξυπηρετεί.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis