home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος: Πάμε και όπου βγει το μότο της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση

Τι είπε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή παρακολούθησης του Ασφαλιστικού
Γιώργος Γαβρήλος

Χθες, από το βήμα της Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Γιώργος Γαβρήλος, Τομεάρχης Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στηλίτευσε τις πολιτικές της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και την Εργασία:

«Ήρθε σήμερα στην Επιτροπή ο κ. Γεωργιάδης και προσπάθησε να μας κάνει μάθημα, αναλύοντας μας ακόμη και τι είναι αναδιανεμητικό σύστημα και τι κεφαλαιοποιητικό.

Δεν ακούσαμε τίποτα από τον κ. Υπουργό για το γεγονός πως τα Ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας είχαν αποθεματικά, που ανήκαν στους ανθρώπους της Εργασίας, και τελικά με ευθύνη των Κυβερνήσεων που μας έφεραν στα Μνημόνια, τα Ταμεία έμειναν άδεια. Αυτά τα κεφάλαια στερούνται σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Δεν ακούσαμε τίποτα για τις ευθύνες, ιδίως τις πολιτικές, που έχουν όσοι διαχειρίστηκαν εκείνα τα κεφάλαια, την υπεραξία δηλαδή από τη δουλειά του κάθε εργαζόμενου και την οποία χρησιμοποιούσε το ελληνικό δημόσιο, μέσω των τραπεζών, χωρίς επιτόκιο, για πολλές δεκαετίες.

Δεν ακούσαμε τίποτα σχετικά με την θεσμοθέτηση της ιδιωτικής επικουρικής ασφάλισης, που ήρθε στο πόδι, χωρίς σοβαρές μελέτες και μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε πως, και αν, προχωρά αυτό το εγχείρημα που υπονομεύει το μέλλον των επόμενων γενεών.

Η ΝΔ θεωρεί ότι τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, είναι ατομική ευθύνη του εργαζόμενου. Δεν πιστεύει ότι το Κράτος είναι ο εγγυητής της βιωσιμότητας του δημοσίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και κάθε αλλαγή που φέρνει είναι χωρίς μελέτες και χωρίς σχέδιο.

Επί ΝΔ είδαμε να αυξάνονται οι εισφορές και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού υπάρχουν και άλλες αυξήσεις, ενώ η χρηματοδότηση έως και σήμερα πάσχει. Είδαμε την απορρύθμιση της δημόσιας ασφάλισης, με τους νόμους Βρούτση και Χατζηδάκη, ενώ ακόμη και σήμερα ο Υπουργός, μας ανακοίνωσε περήφανος και περιχαρής ότι σχεδιάζει, με οριζόντιο τρόπο, να κόψει δικαιώματα εργαζομένων που έχουν συνεισφέρει στο σύστημα, δεκαετίες τώρα, κάνοντας μια ενιαιοποίηση προς τα κάτω όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αντί να ανασάνει ο κόσμος της απόμαχης εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης στέλνει το μήνυμα«Θα δείτε τι σας περιμένει τώρα με μια ενιαιοποίηση των κανόνων στις παροχές».

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι βασικός πυλώνας του κοινωνικού κράτους. Δεν μπορεί να συνεχιστούν άλλο αυτές οι πολιτικές της ΝΔ που βασίζονται στο «Πάμε και όπου βγει» και για την κοινωνική ασφάλιση, ενώ όλοι ξέρουμε που μας έχει οδηγήσει αυτό σαν χώρα. Η κοινωνική ασφάλιση είναι σοβαρή υπόθεση για την χώρα, για τον κόσμο της εργασίας, για τους απόμαχους της εργασίας και πρέπει ό,τι κάνουμε να το κάνουμε, πλέον, με μελέτες και με τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis