home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα φεστιβάλ με πρωταγωνιστή το μοναδικό Ρόδι της Ερμιόνης

Όλα όσα έγιναν στη 12η Γιορτή Ροδιού που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου
Γιορτή Ροδιού 2023 Ερμιόνη (4)

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το διήμερο της 28ης & 29ης Οκτωβρίου, η 12η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη. Ένα φεστιβάλ με πρωταγωνιστή το μοναδικό Ρόδι της Ερμιόνης που μας φέρνει πιο κοντά με την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα.

Η γιορτή διοργανώθηκε με την εποπτεία του Αντιδημάρχου της ΔΕ Ερμιόνης, κ. Δαμιανού Κουτούβαλη και με τη συνεργασία του Νομικού Προσώπου Κ.Π.Α.Π.Π του Δήμου Ερμιονίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Κοινότητας Ερμιόνης, των  Ροδοπαραγωγών της Ερμιόνης, του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης και πολλών Ερμιονιτών εθελοντών.

Το φεστιβάλ, το οποίο είναι πλέον θεσμός για τον Τόπο, φέτος συγκέντρωσε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και κατάφερε να  αναδείξει και να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο το εξαιρετικής ποιότητας και ξεχωριστής γεύσης ρόδι της Ερμιόνης.

Το Ερμιονίτικο Ρόδι είναι ένα μοναδικό προϊόν μιας ιδιαίτερης ποικιλίας που παράγεται αποκλειστικά στη γη της Ερμιονίδας. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, έχει διακριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και πωλείται ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).

Η γιορτή ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου με την ποδηλατάδα μικρών και μεγάλων. Σημείο εκκίνησης η πλατεία Πεύκου και προορισμός ο γύρος της Ερμιόνης.

Το ίδιο βράδυ στο χώρο της πλατείας Πεύκου, εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες διασκέδασαν με τη μουσική συναυλία του συγκροτήματος των ΟΝΙΡΑΜΑ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε δράση για τους μικρούς φίλους με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κοιλάδας.

Η γιορτή κορυφώθηκε με την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι της Ερμιόνης.

Πολυάριθμοι και καλαίσθητοι πάγκοι από τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες, τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου Ερμιονίδας στήθηκαν από το πρωί και περίμεναν του επισκέπτες να γευτούν τον ευεργετικό  χυμό του ροδιού και  να θαυμάσουν κατασκευές και χειροτεχνήματα εμπνευσμένα από το ρόδι.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώσης, οι Βουλευτές Αργολίδας κκ Γιάννης Ανδριανός, Γεώργιος Γαβρήλος και Ανδρέας Πουλάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, κ. Αναστάσιος Γανώσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κ. Φώτης Δαμούλος και ο Ερμιονίτης Ροδοπαραγωγός κ. Δημήτρης Κόντος.

Αμέσως μετά, η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης του χοροδιδασκάλου Κωστή Σκούρτη, παρουσίασε μια σειρά παραδοσιακών Ερμιονίτικων χορών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας, ο φωτορεπόρτερ της ΕΡΤ και Πρόεδρος της Ένωσης φωτοειδησεογράφων, Βασίλης Κουτρουμάνος, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο κόσμος περιηγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης, γεύτηκε τις γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ, Δημήτρη Μπουρίκα και διασκέδασε υπό τους ήχους της μουσικής των ντόπιων καλλιτεχνών και της μελωδικής φωνής της Ιωάννας Σκανδάλη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι δημοσιογράφοι Μπάγια Αντωνοπούλου και Γεώργιος Σαρρής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis